TEŠKA KRAĐA! P.L. harao po Zemunu i Novom Beogradu, BAHATO TRGAO TORBE iz ruku!

Autor:

Hronika

13.02.2024

19:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Podnet optužni predlog protiv povratnika zbog teške krađe: Okrivljenom predložena kazna zatvora i produženje pritvora

TEŠKA KRAĐA! P.L. harao po Zemunu i Novom Beogradu, BAHATO TRGAO TORBE iz ruku!

Foto: shutterstock

 

Dana 13. februara 2024. godine, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog protiv P.L. (rođen 1993. godine) zbog sumnje da je izvršio produženo krivično delo teške krađe iz člana 204. Krivičnog zakonika, na štetu oštećenih N.K. (rođena 1933. godine) i S.G. (rođena 1947. godine).

Prema optužnom predlogu, okrivljeni je tokom januara 2024. godine, na teritoriji Novog Beograda i Zemuna, izvršio krivično delo na naročito drzak način. Prilazio je oštećenima sa leđa i istrgao torbe iz njihovih ruku, u kojima su se nalazili novčanici i novac, čime je sebi pribavio nezakonitu imovinsku korist.

Tokom saslušanja, osumnjičeni je priznao izvršenje krivičnog dela. Imajući u vidu da je reč o višestrukom povratniku, Treće osnovno javno tužilaštvo predložilo je Trećem osnovnom sudu da okrivljenog osudi na kaznu zatvora u trajanju od 5 godina, uz produženje pritvora u kojem se trenutno nalazi.

Ovaj slučaj ukazuje na ozbiljnost problema sa bezbednošću i ponavljanje krivičnih dela od strane povratnika. Sudski postupci protiv takvih prestupnika imaju za cilj zaštitu građana i društva od potencijalnih budućih krivičnih dela, kao i osiguranje pravde za žrtve. Sud će imati zadatak da razmotri sve dokaze i sasluša argumente obe strane pre donošenja konačne odluke o kazni za okrivljenog.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading