ŠOKANTNO OTKRIĆE NA GRANICI: Evo kako je par pokušao da prokrijumčari 130.000 evra i 5.500 dolara!

Autor:

Hronika

12.02.2024

18:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Carinski službenici sprečili krijumčarenje deviza u paketu pelena na graničnom prelazu Gradina

ŠOKANTNO OTKRIĆE NA GRANICI: Evo kako je par pokušao da prokrijumčari 130.000 evra i 5.500 dolara!

Foto: Carina Srbije


Na graničnom prelazu Gradina, 10. februara 2024. godine, dogodio se neobičan slučaj krijumčarenja deviza. Carinski službenici u saradnji sa policijom sprečili su pokušaj krijumčarenja 130.000 evra i 5.500 dolara koji su bili skriveni u paketu dečjih pelena. Kako su ovi devizi otkriveni, te šta se dalje desilo?

Detaljna kontrola prtljaga otkrila neprijavljene devize

Republika

Foto: Carina Srbije

 

 


Tročlana porodica koja je putovala iz Austrije ka Bugarskoj našla se na meti carinskih službenika kada je njihovo vozilo, ''kija'' stranih registarskih oznaka, pristiglo na red za izlaznu kontrolu. Iako su tvrdili da nemaju ništa neprijavljeno sa sobom, detaljnom kontrolom prtljaga otkriveno je pakovanje pelena koje je poslužilo kao mesto skrivanja neprijavljenog novca. U torbi sa dečjim stvarima pronađena je kesa sa 130.000 evra i koverat sa 5.500 dolara.

Reakcija i postupak prema putnicima

Bračni par koji je putovao sa dvogodišnjim detetom odmah je vraćeno po 10.000 evra po osobi, ukupno 30.000 evra, dok je ostatak novca, 100.000 evra i 5.500 dolara, zadržan do okončanja prekršajnog postupka. Ovo se dogodilo zbog toga što novac nije bio prijavljen na ulazu u zemlju, a putnici nisu posedovali potvrdu o prijavi.
Republika

Foto: Carina Srbije

 

 


Podsećanje na obavezu prijave većih iznosa prilikom ulaska u zemlju

Ovaj slučaj podseća sve putnike da je obavezno prijaviti svaki iznos veći od 10.000 evra prilikom ulaska u zemlju, što važi i za odrasle i za decu. Na taj način, putnici će dobiti potvrdu o prijavi novca i kasnije bez ikakvih problema moći da napuste zemlju na nekom drugom prelazu.
Republika

Foto: Carina Srbije

 

 


Ovaj slučaj pokazuje koliko je važno poštovati carinske propise prilikom prelaska granice, kako bi se izbegle neprijatne situacije poput ove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading