GIŠKU SU UBILI SNAJPEROM, ARKAN SE HVALIO DA NEMA KO DA GA LIKVIDIRA! Bili su najmoćniji u podzemlju devedesetih, a njihova ubistva i dalje intrigiraju javnost!

Autor:

Hronika

11.02.2024

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Željko Ražnatović Arkan se opustio previše pred ubistvo, Giška je likvidiran na ratištu.

GIŠKU SU UBILI SNAJPEROM, ARKAN SE HVALIO DA NEMA KO DA GA LIKVIDIRA! Bili su najmoćniji u podzemlju devedesetih, a njihova ubistva i dalje intrigiraju javnost!

Foto: Privatna arhiva, E-Stock

Kristijan Golubović, Trivun Ivković i Antonela Jelić bili su gosti emisije ''Novo vikend jutro'' kod Jovane Jeremić gde su govorili o ubistvima svih onih koji su obeležili devedesete godine. 

- Definitivno devedesetih godina su padale glave raznih momaka, a Arkan je uzdrmao sve. Glasio je za nedodirljivog, istina je da je u poslednje vreme sebi dozvolio prosto nemoguće stvari. Da se šeta kroz grad sa novom devojkom, da kaže da njemu niko ništa ne može, on ima kasete, drži u rukama ovog i onog, što je bila potpuna nebuloza. Ali ubistvo koje je potreslo čitavu tu spregu između kriminalaca, vojnih bezbednosnih službi i države to je bio Giška Božović Đorđe, koji je sa naše strane ubijen, sa desne strane njegove leve u srce, na ratištu kao junak, a u stvari je bio ubijen mučki.

Trivun Ivković, bivši zatvorski upravnik, rekao je da mu je jedan osuđenik, koji je u trenutku ubistva Giške bio pored njega sve ispričao iz prve ruke.

- Kada je Gišku metak pogodio, pao je njemu u naručje. To je bilo na ratištu, ali nije bilo u akciji, bio je atentat sa snajperom – rekao je Ivković i dodao:

- Arkan je u Bjeljini odradio veliki posao za Srbe. 

- Giška je ubijen na ratištu to je činjenica, ali dosta se spekulisalo da su mnogi čekali da se on pojavi kako bi ga likvidirali i to se zaista desilo. Kada govorimo o ubistvu Arkana činjenica je da je bio dosta slobodniji u poslednje vreme, govorio je da njega više nema ko da ubije, ali se desilo se nešto sasvim drugo. Ono što je za Arkana interesantno, a što su meni rekli nekadašnji obaveštajci, oni su govorili da se njegov život može podeliti na dva dela. Prvi deo taj u kom ga povezuju sa kriminalnim poslovima, a drugi u kom ga povezuju sa službama - rekla Antonela Jelić i dodala da ono što je radio za državnu bezbednost Jugoslavije, radio je tajno, ali dodaje da, kada je počeo da radi za državnu bezbednost Srbije, sve je radio javno i time se hvalio u kafanama u koje je izlazio.

- Desilo se da su 1983. godine dva policajca htela da ga hapse zbog nekog saobraćajnog prekršaja, kada je on upotrebio metke kako bi pucao u njih, kada je uhapšen i osuđen na 7 meseci zatvora. On je bio hapšen i bio je u zatvoru i u Zagrebu, nakon čega je i krenuo u rat – rekla je Jelić i zaključila:

- Činjenica je da je njegovo ubistvo izazvalo pravi protest u podzemlju, jer je posle njegovog ubistva došlo do mnogih likvidacija u podzemlju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading