SASLUŠAN I ĆORKIRAN POP STEFAN, DILER "SPIDA"!

Autor: Republika

Hronika

23.03.2018

08:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sveštenik Stefan Mitrović (26) iz Kruševca, koji je u ponedeljak u Vrnjačkoj Banji uhapšen zbog posedovanja 52 grama kanabisa i 55 grama amfetamina, na saslušanju u policiji i tužilaštvu branio se ćutanjem. Juče mu je određen pritvor do 30 dana.

RepublikaFoto: eparhijakrusevacka.com
Pop Stefan Mitrović

Podsetimo, Mitrović je bio u "opel astri" kada ga je policija zaustavila u blizini benzinske pumpe. Policajcima koji su ga zaustavili delovao je nervozno i uznemireno, pa su odlučili da mu pretresu automobil. Droga je nađena ispod sedišta suvozača, a analiza krvi nakon hapšenja pokazala je da u krvi sveštenika ima tragova oba narkotika.

- Nije hteo ni reč da kaže na saslušanju. S obzirom ne to da je kod njega nađena manja količina droge i da je bio nadrogiran, pretpostavljali smo da je narkotike kupio za svoje potrebe. Međutim, nakon pretresa njegove kuće nađena je vagica za precizno merenje, pa je jasno da se Mitrović bavio i dilovanjem droge. Dakle, malo je uzimao za sebe, malo je prodavao - navodi izvor iz istrage za naše  medije.

Mladi sveštenik je u septembru 2017. prešao u parohiju Velika Drenova, u selo Stragari kod Trstenika. Do tada je tri godine službovao u Crkvi Svetog Đorđa u selu Zdravinje kod Kruševca. Meštani ovog sela i juče su bili u neverici zbog njegovog hapšenja.

- On je dobar dečko. Miran je i povučen, nije bilo problema s njim. Prema svima je bio korektan, jedino što se dosta svađao sa ženom. Čuli smo da ga je jednom, nakon svađe, jurila i htela da ga bije. Bez obzira na sve to, nikad ne bismo pomislili da to može da ima veze sa drogom - kaže jedan meštanin Zdravinja.

Srpska pravoslavna crkva se još nije zvanično oglasila povodom hapšenja sveštenika Stefana Mitrovića.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading