OLIVER MANDIĆ PRETIO ZBOG TEKSTA O NEKADAŠNJEM POMOĆNIKU MINISTRA PRAVDE! Pevač na sve načine pokušavao da zataška da je advokat povredio čoveka!

Autor:

Hronika

05.02.2024

16:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati pevač Oliver Mandić uputio je niz pretnji našoj redakciji.

OLIVER MANDIĆ PRETIO ZBOG TEKSTA O NEKADAŠNJEM POMOĆNIKU MINISTRA PRAVDE! Pevač na sve načine pokušavao da zataška da je advokat povredio čoveka!

Foto: ATA Images, Printscreen/https://www.youtube.com/@N1infoTV

Oliver Mandić, poznati pevač, nakon saznanja Republike da je nekadašnji pomoćnik ministra pravde, advokat Čedomir Backović izazvao saobraćajnu nezgodu, u kojoj je suprotna strana teško povređena, pozvao je našu redakciju i izneo niz uvreda i pretnji. 

Naime, nakon što je naš portal pisao o ovom nemilom događaju i nakon što smo advokatu i nekadašnjem pomoćniku ministra pravde Čedomiru Backoviću poslali konkretna pitanja vezano za saobraćajnu nezgodu, Mandić je vidno izrevoltiran pozvao našu redakciju i upitao:

- Koji je razlog što vi gospodina Backovića razvlačite po medijima? Da li znate koliko se udesa dnevno desi, zašto vam je baš on bitan i što o njemu pišete? Nemojte da ja sada pozivam ljude s vrha, da zovu vašeg urednika da se ovo zaustavi - zapretio je pevač. 

Na konstataciju novinara da su gospodinu Backoviću uredno poslata pitanja i da je imao priliku da na ista odgovori, te da nema potrebe da bilo ko zove i ,,interveniše" pevač Oliver Mandić je poručio:

- Kad vas već sve to zanima zašto onda ne pišete o zaplenama na Pančevačkom mostu? Svi ste vi pijuni, zvaću ja ipak nekog iz vrha da reaguje - kazao je.

Podsetimo, Čedomir Backović, bivši pomoćnik ministra pravde i advokat, izazvao je danas saobraćajnu nezgodu, u kojoj je oštećeni teško povređen. Kako bismo proverili ove navode, pozvali smo Bakcovića koji je kratko poručio:

- Nisam javna ličnost i neću vam ništa reći, osim da sam bio trezan, da sam duvao, vadili mi krv i sve je bilo nula. Ni ja, ni druga strana nismo povređeni - rekao je advokat.

Backović se inače svojevremeno našao na meti Koalicije za pristup pravdi 2021. godine, koja je kritikovala Ministarstvo pravde Srbije, jer ga je "kao kompromitovanu osobu" imenovalo na čelo radne grupe za izradu nacionalne strategije pravosuđa.

Ova koalicija nevladinih organizacija je tada saopštila da je "sa zaprepašćenjem" primila vest, da je za koordinatora te radne grupe imenovan pomoćnik ministra pravde, kojeg je Advokatska komora Vojvodine 2005. označila kao "nedostojnog" za obavljanje advokatske profesije.

Komora je, podsetimo, tada saopštila da Backović "nije dostojan" da bude upisan u Imenik advokata jer je krivično osuđivan, pošto je 2003. učestvovao u kafanskoj tuči, kada je jednog čoveka udario pivskom flašom u glavu, a taj čovek je njemu odgrizao deo uha. Backović je potom 2004. pravnosnažno osuđen na šest meseci zatvora, uslovno na dve godine, podsetila je Koalicija za pristup pravdi.

Nevladine organizacije su podsetile i da je Advokatska komora Vojvodine Backoviću odbila zahtev za upis u Imenik advokata, zbog toga što je na lokalnim izborima u rodnom Somboru 2004. bio kandidat za gradonačelnika ispred Grupe građana "25.000 evra".

On je tada, podsećamo, dao javno obećanje da će se odreći celokupnih neto plata predsednika opštine u iznosu od oko 25.000 evra, u korist jednog od birača koji će na javnom žrebanju biti izvučen po svom JMBG.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading