UHAPŠEN ZBOG FILMA O DŽEJU: Paraćinac "pao" zbog piratizovanja "Nedelje"

Autor:

Hronika

03.02.2024

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičeni će biti zadržan do 48 sati i nakon toga će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

UHAPŠEN ZBOG FILMA O DŽEJU: Paraćinac "pao" zbog piratizovanja "Nedelje"

Foto: mup.gov.rs

Lj.M. (32) iz Paraćina zadržan je u pritvoru zbog sumnje da je počinio krivično delo neovlašćenog iskorišćavanja autorskog dela ili predmeta srodnog prava. Naime, on je na svojim Fejsbuk i Jutjub profilima objavio film "Nedelja", čime je omogućio preuzimanje ovog autorskog dela velikom broju korisnika navedenih internet platformi.

Pronađeni predmeti krivičnog dela

Pretresom stana koji osumnjičeni koristi, policija je pronašla predmete koji se dovode u vezu sa navedenim krivičnim delom. Osumnjičeni će biti zadržan do 48 sati i nakon toga će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Posebnom javnom tužilaštvu za visokotehnološki kriminal.

Zakonske posledice dela

Neovlašćeno iskorišćavanje autorskog dela predstavlja ozbiljno krivično delo, a osumnjičeni će se suočiti sa krivičnom prijavom i odgovarajućim zakonskim posledicama ukoliko bude proglašen krivim. Ovo podseća na ozbiljnost situacije kada je reč o zaštiti autorskih prava i borbi protiv ilegalnog distribuiranja autorskih dela putem interneta.

Zaštita autorskih prava u digitalnom dobu

Suočeni sa sve većim izazovima u zaštiti autorskih prava u digitalnom dobu, nadležne institucije preduzimaju odlučne korake u borbi protiv nelegalnog distribuiranja autorskih dela putem interneta. Ovakvi slučajevi predstavljaju podsećanje na važnost poštovanja autorskih prava i odgovornog korišćenja digitalnog sadržaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading