POLICIJA ZAPLENILA VIŠE OD 33 KILOGRAMA DROGE! Uhapšena dvojica mladića - jedan od njih pružao otpor!

Autor:

Hronika

02.02.2024

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pretresom stana I. S. policija je pronašla kofer sa još 29. 872 grama marihuane.

POLICIJA ZAPLENILA VIŠE OD 33 KILOGRAMA DROGE! Uhapšena dvojica mladića - jedan od njih pružao otpor!

Foto: MUP

Pripadnici  Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Sadu zaplenili su više od 33 kilograma marihuane i uhapsili I. S. (28) sa područja Beograda i U. P. (28) iz Smederevske Palanke, zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Oni su uhapšeni u Smederevskoj Palanci, u trenutku kada je  I. S. predao U. P. kesu sa 3. 865 grama marihuane.

Republika

Foto: MUP

 

U. P. je pokušao da pobegne i opirući se hapšenju lakše povredio dva inspektora novosadske kriminalističke policije, pa se on tereti i za krivično delo ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Pretresom stana I. S. policija je pronašla kofer sa još 29. 872 grama marihuane.

Republika

Foto: MUP

 

Obojici je određeno zadržavanje do 48 sati i biće privedeni, uz krivičnu prijavu, višem javnom tužiocu u Smederevu.

Da podsetimo, sličan slučaj dogodio se u Beogradu. Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Staniše S. (47) zbog sumnje da je na dve lokacije u Kaluđerici držao više od 33 kilograma opojne droge kanabis. Kako saznaje portal Republika.rs, Staniša je drogu pripremao za distribuciju radi prodaje.

Optužnica, kojom se okrivljenom na teret stavlja krivično delo Neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, predata je Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju.

Tužilaštvo je predložilo da sud okrivljenom produži pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovio krivično delo. 

Sumnja se da je Staniša S. u kući svoje tetke u Kaluđerici, koja živi u inostranstvu, držao više od 30 kilograma osušenih delova kanabisa raspoređenih u 30 plastičnih kesa.

U kući u kojoj on stanuje, u kesi je držao 993,89 grama kanabisa, a u dva džaka još po 1.001, 84 grama ove opojne droge.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading