POTRESNO! ČUJE SE SAMO JAUK I PLAČ MAJKI UBIJENE DECE U PALATI PRAVDE! Roditelji neutešno drže slike svojih mališana! (FOTO GALERIJA)

Autor:

Hronika

30.01.2024

11:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potresne scene u Palati Pravde.

POTRESNO! ČUJE SE SAMO JAUK I PLAČ MAJKI UBIJENE DECE U  PALATI PRAVDE! Roditelji neutešno drže slike svojih mališana! (FOTO GALERIJA)

Foto: ST/Branimir Brana Jovanović

ST/Branimir Brana Jovanović

Juče je pred Višim sudom u Beogradu počelo suđenje roditeljima dečaka-ubice koji je u maju prošle godine izvršio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar". Suđenje se nastavlja danas.

Miljana Kecmanović majka dečaka ubice Koste K. (14) pojavila se danas ispred sudnice Višeg suda u Beogradu kako bi prisustvovala suđenju.

Prvi koji su stigli na suđenje jesu roditelji Angeline Aćimović, koji su u zgradu suda uneli veliku fotografiju svoje ćerke.

Foto: Branimir Brana Jovanovic

Roditelji ubijene dece

Fotografiju je čvrsto u rukama držao devojčicin otac Anđelko. Stigli su i roditelji Mare Anđelković, majka Eme Kobiljski. Majka malenog Andrije Čikića došla je takođe noseći u rukama sinovljevu fotografiju.

Roditelji ubijene dece su u hodniku suda jer ne mogu da prisustvuju iznošenju odbrane optuženih. U suzama su majke Angeline i Adrijane, kao i sestra čuvara Dragana Vlahovića.

Podsetimo, roditelji dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu ubio devetoro vršnjaka i radnika obezbeđenja, juče su kratko, na početku suđenja izjavili da "nisu krivi", a suđenje bi trebalo da bude nastavljeno danas kada će posle uvodnih izlaganja imati mogućnosti i da iznesu detaljnu odbranu.

Sudsko veće, pre uvodnih izlaganja i kratkog izjašnjenja optuženih među kojima su osim roditelja dečaka i odgovorno lice Streljačkog kluba "Partizan Practical Shooting", kao i instruktor u tom klubu, odlučilo je da celo suđenje bude zatvoreno za javnost.

Prvo ročište je juče počelo u najvećoj sudnici beogradske Palate pravde u prizemlju, koja je bila ispunjena do poslednjeg mesta. U nju su prvo ušli optuženi sa slobode, roditelji i rodbina ubijene dece i radnika obezbeđenja, tužioci, advokati, ali i ostala publika. Tek pošto su svi seli, sa lisicama na rukama uveden je i otac dečaka ubice, koji je u pritvoru od 3. maja 2023. Dok je koračao ka optuženičkoj klupi u pratnji dvojice zatvorskih stražara, nije ni pogledao u deo publike u kom su sedeli najmiliji ubijenih, podigao je glavu tek kada je prošao pored supruge koja je već sedela na optuženičkoj klupi, kratko joj klinuo glavom i počeo da plače.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading