KO JE KRIV ZA SMRT MALOG EDINA KRSTIĆ (4)! Dečaka pregazio kombi - ovo su novi detalji!

Autor:

Hronika

24.01.2024

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje se nastavlja, a optuženi se suočava s mogućom kaznom zatvora u trajanju od najmanje šest godina.

KO JE KRIV ZA SMRT MALOG EDINA KRSTIĆ (4)! Dečaka pregazio kombi - ovo su novi detalji!

Foto: Shutterstock, Pixabay.com

Na nastavku suđenja Slavoljubu Jociću (60) iz Popovca, vozaču kombija koji je pregazio dečaka Edina Krstića (4), veštak dr Miroslav Milić potvrdio je danas da je dečak preminuo nakon prelaska kombija preko levog ramena, vrata i leve polovine glave. Veštak je takođe naglasio da se ne može sa sigurnošću utvrditi da li se dečak kretao ili stajao u trenutku nesreće.

Jocić se tereti za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja koje je rezultiralo smrću četvorogodišnjaka. Tokom suđenja, veštak je izneo nalaz o mogućem mestu prvog kontakta sa vozilom, naznačivši zadnju levu stranu kuka. Međutim, nije bilo moguće precizno utvrditi položaj dečaka u trenutku nesreće.

Saslušanje svedoka Nikola Dinić nije se održalo jer mu poziv za sud nije bio dostavljen na novu adresu prebivališta. Jocićev branilac predložio je saslušanje još dva svedoka, Biserke Šibel i Dragana Petrovića, čemu se protivila punomoćnik Edinove porodice advokat Maja Zdravković.

- Ostajem pri datom nalazu i mišljenju, ono što mogu još da kažem je da je velika verovatnoća da je došlo do samo jednog pregaženja u predelu leve polovine ramenog pojasa, glave i vrata oštećenog. Ne može se utvrditi da li se dečak kretao prilikom kontakta sa vozilom, odnosno u trenutku zadobijanja povreda, niti je moguće utvrditi koji je deo tela prvo zahvaćen - kazao je Milić odgovarajući na pitanja Jocićevog branioca advokata Ane Savić.

Jocić je izneo svoje predloge na osnovu kojih bi ova dva svedoka mogla posvedočiti o situaciji nakon nesreće, uključujući informacije o stanju optuženog i pristupu pruženoj pomoći. Optuženi je izrazio želju da svedočenja ovih osoba doprinesu razumevanju okolnosti koje su usledile nakon tragedije.

Suđenje se nastavlja, a optuženi se suočava s mogućom kaznom zatvora u trajanju od najmanje šest godina, uz meru bezbednosti zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u periodu od tri godine.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading