POTRESNA POSLEDNJA OBJAVA BRITANKE KOJA JE UMRLA U BEOGRADU NAKON OPERACIJE U TURSKOJ: "Vidimo se na drugoj strani"

Autor:

Hronika

22.01.2024

18:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tragična sudbina mlade žene nakon operacije mršavljenja u Turskoj

POTRESNA POSLEDNJA OBJAVA BRITANKE KOJA JE UMRLA U BEOGRADU NAKON OPERACIJE U TURSKOJ: "Vidimo se na drugoj strani"

Foto: Printscreen/TokTok


Morgan Ribeiro, dvadesetogodišnjakinja iz Velike Britanije, preminula je u bolnici u Beogradu nakon neuspelih posledica operacije mršavljenja u Turskoj.

Nažalost, ova tragedija nije usamljen slučaj, jer je nedavno i 26-godišnja majka troje dece preminula nakon estetske operacije podizanja zadnjice u istoj zemlji. Ovi slučajevi ponovo su pokrenuli pitanje rizika stranih estetskih operacija i postupaka, posebno u Turskoj, gde su mnogi pacijenti odlazili iz različitih razloga.

 

 


Put u inostranstvo zbog hitne operacije

Morgan Ribeiro je odlučila da otputuje u Tursku sa dečkom na operaciju želuca vrednu 2.500 funti, jer nije želela da čeka godinama na listi čekanja britanskog zdravstvenog sistema. Ovo je bio njen pokušaj da reši dugogodišnji problem sa viškom kilograma i maltretiranja zbog telesne težine. Međutim, nakon zahvata, njen život je doveden u opasnost, a tragično je preminula nakon komplikacija na povratnom letu za Veliku Britaniju.

Nedostatak informacija o rizicima operacije

Njena porodica nije bila upoznata sa planovima za operaciju sve do nekoliko dana pre puta, a čak su i izrazili zabrinutost zbog potencijalnih rizika. Njena sestra i majka pokušavale su je odgovoriti od ove odluke, ali su bile nemoćne. Nakon njenog tragičnog preminuća, porodica sada pokušava da prikupi sredstva za repatrijaciju njenog tela iz Srbije.

Upozorenja o rizicima estetskih operacija u inostranstvu

Ovo nije prvi slučaj tragičnog ishoda nakon estetske operacije u inostranstvu. Nedavno je 26-godišnja majka troje dece preminula nakon operacije podizanja zadnjice u Turskoj, uprkos upozorenjima i zabrinutosti njene porodice. Ovi slučajevi ukazuju na ozbiljne rizike i nedostatak informacija o procedurama koje se obavljaju u stranim klinikama, posebno kada je reč o estetskim operacijama.

Apel britanske vlade i poruke podrške

Nakon ovih tragičnih događaja, britanska vlada je pozvala na pregled saveta o putovanju i relevantnih smernica NHS-a i drugih profesionalnih tela. Takođe, javnost je podržala porodicu preminulih i izrazila saučešće u ovim teškim trenucima.


Tragična smrt Morgan Ribeiro i drugih pacijenata nakon estetskih operacija u inostranstvu postavlja pitanje o odgovornosti klinika i agencija koje posreduju u ovakvim procedurama, kao i o neophodnosti informisanja pacijenata o potencijalnim rizicima. Ovi slučajevi trebaju da posluže kao podsetnik na važnost pažljivog pristupa odlukama o medicinskim zahvatima, posebno kada je reč o operacijama koje se obavljaju u inostranstvu.

 

 

(Dejli Mejl)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading