POZNATO STANJE SARE, DEVOJKE KOJA JE PREŽIVELA EKSPLOZIJU U FABRICI TRAJAL: Evo šta kažu sa VMA

Autor:

Hronika

20.01.2024

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povređena radnica se oporavlja na VMA

POZNATO STANJE SARE, DEVOJKE KOJA JE PREŽIVELA EKSPLOZIJU U FABRICI TRAJAL: Evo šta kažu sa VMA

Foto: ST/Nemanja Pančić


Sara C. (20) koja je zadobila povrede glave i pluća u eksploziji u fabrici Trajal u Kruševcu, trenutno se oporavlja na Vojnomedicinskoj akademiji (VMA). Prema nezvaničnim informacijama Telegrafa, devojka je budna i svesna, a njen oporavak teče uredno i bez komplikacija, prema izvorima upućenim u slučaj.

**Rad na fabrici i obuka**

Sara je u fabrici radila oko pet meseci, a prema rečima njenog oca, prošla je obuku i sve urađeno je kako treba. Međutim, kako je istakao, nesreću nije mogao niko da predvidi.

**Nesreća u fabrici Trajal**

Podsetimo, nesreća se dogodila u devet časova u pogonu za mešanje raketnog goriva. Pripadnici Vatrogasno-spasilačke jedinice u Kruševcu odmah su izašli na mesto događaja, lokalizovali i uspešno ugasili požar koji je izbio usled eksplozije.

**Bezbednost na radu u fabrici**

Iako je Sara prošla obuku, ova nesreća ukazuje na važnost stalnog praćenja i unapređenja mera bezbednosti na radu, kako bi se smanjio rizik od ovakvih incidentnih situacija. Ova tema je posebno aktuelna u fabrikama gde se radi sa opasnim materijama poput raketnog goriva.

Sara će nastaviti sa oporavkom na VMA, a nadležni će sprovesti istragu kako bi se utvrdile sve okolnosti ove nezgode.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading