UTAJIO 13,5 MILIONA DINARA: Optužnica protiv direktora privrednog društva

Autor:

Hronika

15.01.2024

16:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

S. S. preti kazna zatvora do dve godine i novčana kazna od 300.000 dinara.

UTAJIO 13,5 MILIONA DINARA: Optužnica protiv direktora privrednog društva

Foto: Shutterstock

Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je optužni predlog protiv S. S. (47) zbog sumnje da nije prijavio podatke o težini uvezenih polovnih vozila, čime je izbegao plaćanje naknade od 13 i po miliona dinara.

Tužilaštvo predlaže da sud, nakon suđenja, proglasi optuženog krivim za krivično delo utaje poreza i izrekne mu kaznu zatvora od dve godine, kao i novčanu kaznu od 300.000 dinara, kako je navedeno u saopštenju ovog tužilaštva.

Sumnja se da S. S., u svojstvu direktora privrednog društva, nije blagovremeno prijavio Agenciji za zaštitu životne sredine podatke o težini polovnih vozila uvezenih u Srbiju od 10. marta do 31. decembra 2016. godine.

Optuženi se tereti da je na ovaj način izbegao plaćanje naknade za upravljanje posebnim tokovima otpada tokom 2016. godine, čija visina iznosi 13.467.996 dinara, prenosi Telegraf.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading