"POČEO JE DA SE PONAŠA KAO ČAMAC"! Zbog OVOGA je potonuo splav "Kartel"?!

Autor:

Hronika

27.12.2023

06:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Naglo preopterećenje navodno je uzrok potopljenog splava.

"POČEO JE DA SE PONAŠA KAO ČAMAC"! Zbog OVOGA je potonuo splav "Kartel"?!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Preliminarni podaci ukazuju na to da je splav počeo da tone zbog iznenadnog i naglog neravnomernog opterećenja, s obzirom da su prisutni odjednom prešli na jednu stranu splava kada je izbila tuča, piše Blic.

Prema nezvaničnim saznanjima, vlasnici okolnih splavova i ugostiteljskih objekata, ali i očevici su rekli da su svi ljudi koji su bili na splavu "Kartel" odjednom prešli na jednu stranu splava kada je izbila tuča.

- Iznenadno i naglo neravnomerno opterećenje, uz visok vodostaj, uticali su na pucanje mosta i potapanje splava - kaže izvor "Blica".

Splav je tada počeo da se ponaša kao čamac, nestabilno.

"Svi odjednom krenuli ka izlazu"

Ovu tezu nedavno je za naš portal potvrdio očevidac incidenta na splavu "Kartel".

Došlo je do tuče nakon čega su pripadnici obezbeđenja izašli napolje i tukli sa nekim mladićima. Posle toga su nam rekli da splav tone, nakon čega su svi krenuli ka izlazu što je izazvalo da splav još brže potone - ispričao je Bogdan koji se nalazio na splavu za Republiku.

Ovim rečima Bogdan nam je opisao situaciju, šta se tačno desilo kada se u noći između subote i nedelje kada je splav Kartel" potonuo.

Kako kaže naš sagovornik dva sata nakon što će objekat završiti pod vodom, na obali stajali su gosti, uglavnom mokri.

Neki su prevezeni u bolnicu zbog hipotermije, a neki zbog alkohola - objašnjava naš sagovornik.

Podsetimo, prema nezvaničnim informacijama do kojih je došao portal Republika.rs na splavu u trenutku potonuća bilo je oko 500 ljudi. Da stvar bude čudnija, dozvoljeno je da na ovom objektu na vodi, u jednom trenutku može biti najviše 100 ljudi.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading