"ŽAO MI JE MALE JANE! NIKADA NEĆE SAZNATI KO JOJ JE UBIO MAJKU": Marjanoviću ukinuta presuda, a komšije u strahu okreću glavu na pomen njegovog imena

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kosovopoljskoj ulici u Borči nema žive duše, a i oni na koje smo naišli, okretali su glavu čim su čuli prezime koje je godinama u centru zbivanja. Međutim, sada nakon što je Zoranu presuda ukinuta, komšije su imale samo ovo da kažu.

"ŽAO MI JE MALE JANE! NIKADA NEĆE SAZNATI KO JOJ JE UBIO MAJKU": Marjanoviću ukinuta presuda, a komšije u strahu okreću glavu na pomen njegovog imena

Foto: ST/Nemanja Pančić, Facebook

Zoran Marjanović 3. okrobra pušten je iz Centralnog zatvora u kojem je bio u pritvoru nakon nepravosnažne presude na 40 godina zbog ubistva svoje supruge pevačice Jelene Marjanović, a sada je zvanično presuda ukinuta.

Svirepo ubistvo pevačice Jelene Marjanović još uvek je pod velom misterije, pogotovo sada kada je Apelacioni sud saopšio novu odluku da se suđenje u ovom slučaju vraća na sam početak.

Ekipa portala Srpskog telegrafa, obišla je danas kuću u kojoj su živeli Marjanovići, međutim, odavno već u kući u Kosovopoljskoj ulici u Borči ne živi niko iz ove porodice, a komšije okreću glavu samo kada čuju njihovo prezime.

- Čuo sam za presudu na vestima, ne znam ništa i ne želim da znam - kratko nam je rekao jedan od komšija.

Međutim, u razgovoru sa komšinicom koja je bila u prolazu kuće Marjanovića, spomenula je malu Janu koja već godinama raste bez važne figure u njenom životu.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

- Videla sam da je ukinuta presuda, to je čista manipulacija dokazima, ne znam šta bih rekla više. Trudim se da ne komentarišem uopšte tu porodicu, ko zna šta se stvarno krije iza svega toga. Žao mi je samo male devojčice, nikada neće saznati ko stoji iza ubistva njene majke - zaključila je komšinica za naš portal.

Za ukinutu presudu, Zoranov advokat saznao je juče od nas, a kako smo već pisali, Aleksandar Zarić nije krio raspoloženje, nakon čega je naglasio da će se sa ovim ići dalje u nameri da se dokaže Zoranova nevinost.

- Pa ovo je muštuluk. Nisam znao iako nisam sumnjao da će doći do toga. Najnormalniji sled stvari je što je ukinuta presuda Marjanoviću. Znali smo da će do toga doći čim mu je pritvor ukinut. Sada idemo dalje u novo suđenje za koje smo spremni rešeni da dokažemo Zoranovu nevinost. Videćemo u kom pravcu treba ići kada vidimo zbog kojih je stvari presuda pala - rekao je za Zarić za Republiku.

Zoran Marjanović je ranijih godina redovno obilazio grob svoje stradale supruge, a sada od momenta kada se našao na slobodi, grobno mesto nesrećne pevačice potpuno je netaknuto. 

Naša reporterska ekipa pokušala je da dođe do saznanja da li je neko od Marjanovića obilazio grob ubijene pevačice, međutim, kako smo saznali, davno niko nije dolazio.

- Daleko im lepa kuća, bolje i da ne dolaze. Mada sve je zapušteno, niko od njih odavno nije bio ovde. Čula sam da je ukinuta presuda, strašno, nemam šta drugo da kažem, jadno ono dete - rekla nam je jedna od radnica cvećarske radnje na groblju.

Veštačko cveće jedino je koje krasi mesto gde ona počiva, a pored toga, malo dalje od grobnog mesta ubijene snaje, sahranjeni su i Zoranovi roditelji, Zorica i Vladimir Marjanović.

Ni posle toliko godina, Zoran roditeljima nije podigao spomenik, dva krsta skoro su utonula u grobno mesto, a u svećnjaku, nijedne zapaljene sveće.

Zorica Marjanović (71), majka Zorana Marjanovića preminula je 20. aprila 2022. godine, od posledica moždanog udara, u njihovoj porodičnoj kući u naselju Borča u Beogradu, u istom mesecu kada je ubijena i njena snaja. Šest meseci ranije, preminuo je i Zoranov otac Vladimir, od srčanog udara.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

 

Podsetimo, Jelena je nestala 2. aprila 2016. godine oko 15 sati dok je trčala nasipom u borčanskom naselju Crvenka. Kako je tada izjavio njen suprug Zoran, ona je na nasip otišla sa njim i sa ćerkom.

Nakon trčanja, trebalo je da ode prvo kući, a zatim da poseti bolesnu majku Zoricu, koja je, takođe, živela u Borči. Umesto svega toga, sutradan, 3. aprila u kanalu nedaleko od nasipa pronađeno je njeno unakaženo telo.

Zoran Marjanović je prvostepenom presudom osuđen 22. jula prošle godine na 40 godina robije odlukom Višeg suda u Beogradu. Od tada se nalazio u pritvoru, gde je čekao odluku Apelacionog suda.

Veće Apelacionog suda je održalo niz sednice od 12. juna ove godine, nakon čega se povuklo u nejavni deo, gde su razmatrali da li ima osnova za potvrđivanje ili ukidanje presude.

Saga oko slučaja Marjanović traje već godinama, od kako je Jelena Marjanović ubijena, da bi Zoran 3. oktobra izašao iz pritvora, kada ga je dočekala devojka Zorica Mitrović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading