DETALJI NESREĆE U KIKINDI: U bolnici majka i ćerka!

Autor:

Hronika

25.12.2023

19:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Kikindi, na uglu Ulica Jovana Jovanovića Zmaja i Vuka Karadžića, oko 16 časova, dogodila se stravična saobraćajna nesreća kada su se sudarili „mercedes“ i „citroen C5“.

DETALJI NESREĆE U KIKINDI: U bolnici majka i ćerka!

Foto: Shutterstock, Tanjug/J. PAP

Hitna pomoć i policija

Povređene su tri osobe, na sreću, majka i ćerka (14) koje su bile u jednom automobilu, nisu životno ugožene, kao ni osoba iz drugog vozila. Sve troje putnika, prebačeni su u Opštu bolnicu na pregled, dijagnostiku i zbrinjavanje.

- Sudar se dogodio zbog nepoštovanja saobraćajnih pravila - neustupanja prvenstva prolaza. „Citroen“ je išao Ulicom Vuka Karadžića, iz pravca „Žakovog“ stadiona ka centru, ali nije poštovao prvenstvo prolaza i nije se zaustavio na znak „stop“. Zbog toga je došlo do sudara sa „mercedesom“ koji se kretao Zmaj Jovinom ulicom, iz pravca Autobuske stanice prema Mikronaselju. Sudar je bio snažan, pa se „mercedes“ odbio, udario u izlog prodavnice auto-delova i probio staklo. Oba automobila imaju velika oštećenja prednih delova, možda je šteta veća na „citroenu“, bar na prvi pogled – navodi nam izvor iz istrage.

Na lice mesta brzo su stigle nadležne službe, policija, vatrogasci i Hitna služba koja je povređena, prevezla u Opštu bolnicu na pregled. Prizor na licu mesta bio je stravičan, jer su oba automobila dosta smrskana.

Inače, nepoštovanje prvenstva prolaza jedan je od najčešćih uzroka saobraćajnih nesreća i nezgoda u Kikindi i na području Policijske uprave Kikinda.

Na isntagram stranici "192_rs", objavljena je fotografija teške saobraćajne nesreće koja se desila u Kikindi. Kako se može videti na objavljenim fotografijama u udesu učestvovala su dva vozila, od kojih je jedno završilo u izlogu prodavnice. Predpostavlja se da je vozač mercedesa, pokušao da izbegne citroen, pa udario u vrata objekta.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 

U slučaju nesreće vozač je dužan da pre svega isključi motor svog vozila, kako bi smanjio rizik od nastanka požara ili eksplozije.

Nakon toga treba da uključi sve pokazivače pravca, kako bi na najbrži i najbolji način obavestio ostale vozače o postojanju opasnosti na putu, na mestu nezgode.
Pre napuštanja vozila vozač, odnosno učesnik saobrajćajne nezgode, mora da obuče svetloodbojni prsluk koji se po pravilu nalazi u vozilu „na dohvat ruke".

Bez izuzetka, odmah nakon saobraćajne nezgode mora se uvek obezbediti lice mesta i tako što će se postaviti sigurnosni trougao, na bezbednom rastojanju od mesta saobraćajne nezgode, što znači najmanje 50 m na putu van naselja, a na putu u naselju na udaljenosti od 10 m.

Tako će vozač koji nailazi moći blagovremeno da reaguje, zaustavi vozilo i izbegne opasnost. Na auto putu na kome važi veća ograničenje brzine, sigurnosni trougao treba da bude postavljen na još većem rastojanju u odnosu na put van naselja. Zbog bezbednosti, postavljanje sigurnosnog trougla mora da se izvede sa velikom opreznošću, krećući se uz ivicu kolovoza.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mali Perica

25.12.2023 19:38

U prošlu subotu u Beogradu na penjanju ulicom Branka Krsmanovića iz ulice bez prava prvenstva Đakovačke, izleće Škoda "Perutnine Ptuj", bez ikakvog stajanja i gledanja. Tipično ponašanje ovdašnjih vozača. Još tipičnija je reakcija momka koji je vozio taj automobil na moje trubljenje: "Pa gde se žuriš?! Video sam ja tebe, ali sam video da si imao dovoljno vremena i prostora da prikočiš." Dakle, druuuuuuuže!!! Pa da li mislite da je normalno ponašanje klasična zamena teza gde se od mene na putu sa pravom prvenstva očekuje da "malo prikočim" kako bi idiot iz ulice bez prava prvenstva mogao nesmetano da uleti, da ga ja, je l' te, ne bih ometao. Moja prva reakcija je bila bes, nemoć, pa odluka da više ništa od "Perutnine Ptuj" ne kupujem.