MERCEDESOM KRIJUMČARILI ILEGALCE: Pokušali da prevezu migrante, pa "pali" na putu ka cilju

Autor:

Hronika

22.12.2023

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osumnjičenima je, po nalogu tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati.

MERCEDESOM KRIJUMČARILI ILEGALCE: Pokušali da prevezu migrante, pa "pali" na putu ka cilju

Foto: pixabay.com

Zaječarska i granična policija sprečili su krijumčarenje 19 iregularnih migranata i uhapsili L.V.T. (22) iz okoline Subotice i F. S. (35) iz Beograda. Njih dvoje su osumnjičeni da su počinili krivično delo nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

Policija je na putu Zaječar-Negotin zaustavila kombi "mercedes" u kojem je F. S. prevozio migrante, kao i automobil "citroen" kojim je upravljao L.V.T. a koji je, sumnja se, bio prethodnica kombiju.

Osumnjičenima je, po nalogu tužioca, određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Da podsetimo, pokušaji krijumčarenja migranata su učestala pojava u našoj zemlji. 

Nišlija Marko S. (32) osuđen je na tri godine zatvora zbog krivičnog dela nedozvoljen prelaz državne granice i krijumčarenje ljudi.

On je pokušao da od Pirota do Beograda preveze 26 ilegalnih migranata koristeći svoje teretno vozilo "pežo bokser". Sud je takođe naložio da mu se oduzme vozilo koje je iskoristio za izvršenje krivičnog dela, kao i da plati troškove krivičnog postupka.

Viši sud u Nišu osudio je Marka na osnovu sporazuma o priznanju krivičnog dela koji je sklopio sa Višim javnim tužilaštvom. Prema sudskoj odluci, Marko je u noći između 11. i 12. oktobra ove godine, prevozio 26 sirijskih državljana koji su ilegalno ušli na teritoriju Srbije, s namerom da pribavi imovinsku korist od 500 evra.

On ih je primio u kamion na dogovorenom mestu u blizini Pirota, s namerom da ih prebaci do Beograda kako bi nastavili put ka zemljama Evropske Unije.

Pored zatvorske kazne, Marku će biti uračunato vreme provedeno u pritvoru od 12. oktobra do 16. novembra 2023. godine. Takođe, njemu je izrečena mera bezbednosti oduzimanja teretnog vozila "pežo bokser" koje je koristio za krijumčarenje ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading