ZLOČIN BEZ GRANICA: Diler u sud pokušao da unese nož!

Autor:

Hronika

21.12.2023

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Filipović za kojeg je tužilac tražio kaznu od 12 godina zatvora probao je danas na suđenje da uđe sa oružjem.

ZLOČIN BEZ GRANICA: Diler u sud pokušao da unese nož!

Foto: Shutterstock, Facebook

Na današnje suđenje kriminalnoj grupi koja je navodno radila za Veljka Belovuka, a predvodio je Lazar Marinković Lucifer, gde je završeno iznošenje završnih reči pred izricanje presude zakazane za 30. januar  optuženi Nikola Filipović je pokušao da u sud unese nož, što su stražari sprečili po kratkom postupku.

- Optuženi Filipović koji se brani sa slobode pokušao je u svojoj torbi da neprimećeno pronese pored straže nož. Međutim, straža je to ekspresno detektovala i osujetila ga u nameri, saznaje Republika od izvora sa lica mesta. 

Njemu su pripadnici nadležne policijske uprave koji su odmah obavešteni od strane sudske straže, napisali prekršajnu prijavu za nož.

Okrivljenoj grupi je na teret stavljeno krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, a Marinkoviću i krivično delo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Sumnja se da je ova grupa, odnosno organizator, pripadnici, više maloletnika i više NN osoba delovala od početka jula 2021. godine do 29.marta prošle na teritoriji Beograda, u cilju vršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i oni su navodno radili za Veljka Belivuka.

Na ročištu održanom prošle nedelje iz tužilaštva su tražili da se vođa kriminalne grupe, Lazar Marinković Lucifer osudi na 20 godina kazne zatvora. Veljko Ogurlić i Borislav Mamut na po 15 godina, Marko Trajković i Stefan Milanović na po 13 godina, a Nikola Filipović na 12 godina kazne zatvora.

Takođe, tužilac traži da se zatvorskom kaznom od 11 godina kazne Marko Prlja, Uroš Bulajić, Predrag Vučković, Aleksa Košutić, Luka Ostojić, Vasilije Nikolovski, Aleksa Vasić, Marko Vokić, Stefan Simić i Luka Gemaljević. S tim da je za Luku Gemaljevića, tužilac Vesna Đorđević predložila i meru obaveznog lečenja od narkotika.

Za maloletnog Aleksandara Krstića, tužilac sudskom veću predlaže da mu odrede meru pojačanog nadzora, dok za Luku Mumovića, delotvornom smatra  kaznu od 10 godina zatvora uz novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Optuženi su tokom završnih reči pažljivo slušali tužioca povremeno komentarišući navode, a kada je predložila višegodišnje zatvorske kazne zanemeli su, dok su poneki i ostali par trenutaka sa otvorenim ustima od šoka i neverice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading