OTAC REVOLTIRAN ODLUKOM SOMBORSKOG SUDA: Sina mi osudili da bi se meni osvetili!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uroš Knežević osuđen na 44 meseca zatvora zbog pucanja iz pištolja uprkos izjavama svedoka i tome što nisu pronađeni ni oružje ni čaura.

OTAC REVOLTIRAN ODLUKOM SOMBORSKOG SUDA: Sina mi osudili da bi se meni osvetili!

Foto: ST/Vladimir Lukić

Somborski sud je doneo sramnu odluku da Uroša Kneževića osudi na tri godine i osam meseci zatvora bez ijednog valjanog dokaza, prokomentarisao je danas presudu njegov otac Stojan Knežević, poznati sportski radnik.

Naime, sudija Radmila Vujin je zaključila da je Uroš kriv po dve tačke iz optužnice i to za izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljenog posedovanja, držanja, nošenja i promet oružja, za koje je odredila jedinstvenu kaznu zatvora od tri godine i osam meseci zatvora, umanjenu za vreme koje je Knežević proveo u pritvoru i kućnom pritvoru.

Oslobođen za pokušaj ubistva

Uroš je oslobođen optužbe za pokušaj ubistva jer je sud zaključio da nije pucao u pravcu braće Cidler.


Stojan Knežević je najavio žalbu Apelacionom sudu u Novom Sadu i ostao pri tvrdnji da je presuda njegovom sinu samo deo obračuna s njim.

- Tužiteljka Jasna Dedić preko mog sina hoće da se obračuna sa mnom. Sudija u slučaju mog sina Radmila Vujin važi za poštenu i pravednu sudiju, ali očigledno je postojao pritisak da se Uroš osudi - rekao je Knežević.

Prema njegovim rečima, sudija ovog puta praktično uopšte nije uzela u obzir argumente odbrane, dok su svi dokazi koje je iznelo tužilaštvo bazirani na pričama.

Odbili saslušanje svedoka

- Podsećam da nije pronađen navodni pištolj, nije bilo nikakve čaure. Svi svedoci, pa čak i Karlo Cidler, koji je navodno bio u sukobu s mojim sinom je svedočio u Uroševu korist. Sam veštak Belić je rekao da bi, u trenutku kad je navodno ispaljen hitac, žena koja je bila na bankomatu verovatno poginula ili, u najboljem slučaju, bila teško ranjena. Ništa to, međutim, nije uvaženo, a presuda je donesena na osnovu priča rekla-kazala. Verujem da tužiteljka Jadranka Dedić nije zadovoljna ovom presudom jer je u optužnici teretila mog sina i za pokušaj ubistva. Ipak, borićemo se do kraja da dokažemo da Uroš Knežević nije kriv ni za jedno delo za koje ga terete - revoltiran je bio Stojan Knežević.

On je rekao i da je veoma čudno da je tokom procesa sud odbio da sasluša svedoka Marija Cidlera, rođenog brata oštećenog Karla Cidlera, iako je to odbrana više puta predlagala.

Posle ovakvog epiloga u prvostepenom slučaju sigurno je da će se suđenje Urošu Kneževiću iz Sombora preseliti u Novi Sad.

Sudija Radmila Vujin je tokom obrazlaganja presude rekla da je odluku donela na osnovu video-snimaka i prihvatila priču tužilaštva, a čemu se odbrana protivila, da se u celu priču ubaci i sukob Uroša Kneževića s braćom Cidler, što je odbrana smatrala nepotrebnim jer se svađa dogodila 40 minuta pre situacije zbog koje je Uroš Knežević optužen.

Sam se javio policiji

Podsećamo, ceo događaj, navodno pucanje iz pištolja na braću Cidler, dogodio se 3. januara, a Uroš se sam još iste večeri javio u policiju, gde je dao iskaz. Posle dva dana mu je određen pritvor, da bi tek 26. oktobra bila određena mera kućnog pritvora i to pošto mu je puklo slepo crevo, koje je morao hitno da operiše. Mera kućnog pritvora je ostala na snazi sve do pravosnažnosti presude.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading