Silovani mladić stigao u Beograd! ZA SAT I PO SVEDOČIĆE PROTIV KLANA BELIVUK: Advokatica otkriva - on je uplašren, a oni spremni da ga muče pitanjima

Autor:

Hronika

12.12.2023

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preživela žrtva klana Veljka Belivuka, momak kojeg su tri dana mučili, zlostavljali i silovali danas će odgovarati na pitanja zlikovaca .

Silovani mladić stigao u Beograd! ZA SAT I PO SVEDOČIĆE PROTIV KLANA BELIVUK: Advokatica otkriva -  on je uplašren, a oni spremni da ga muče pitanjima

Foto: Tanjug/O. TOSKIĆ, Shutterstock

Za manje od dva sata Ilija. S. (25) će se naći u sudnici Specijalnog suda, oči u oči sa monstruoznim zlostavljačima, potvrdila je za Republiku njegov pravni zastupnik Nada Mitrović Rakić. 

- Za Iliju su došli iz  Specijalnog suda da ga povezu do Beograda. On uvek na taj način ide i vraća se. Obezbeđeni su mu prevoz ii lična zaštita, što je njemu i njegovoj porodici veoma dragoceno. Međutim, njegovi su mi jutros rekli da se on uopšte nije oporavio od upale pluća zbog koje nije ni prošli put došao na suđenje. Psihički je bolje nego što je bio, a biće još bolje kad skine ovu obavezu - rekla je Mitrović Rakić. 

Foto: Tužilaštvo za organizovani kriminal

Slika mučenja jedne od žrtava klana, nalazi se u optužnici

Inače, Ilija S. je preživeo ozbiljnu torturu, prema sopstvenom priznanju i nosi se sa strahovitim posledicama, prvenstveno psihičke prirode. Optuženi tvrde da je i ranije on bio labilan i uporno pokušavaju da ga diskredituju kao svedoka. S druge strane, on se trese kad god se nađe u blizini pripadnika klana i samo svedočenje je užasno podneo. On ima status oštećenog i posebno osetljivog svedoka koji pred sudom imao stručnu psihološku podršku. 

U svom iskazu silovani mladić je rekao da je 8. 9. i 10. avgusta 2020. bio u bunkeru iza restorana u Humskoj i da je preživeo stravično mučenje.

Njegove navode je između ostalih potrdio i Srđan Lalić okrivljeni saradnik u ovom postupku i činjenice su da su Aleksa Šejić, Mijat Simeunović i Miloš Lukić  Selak su zatekli Iliju S. ispred restorana s telefonom u ruci i na silu ga uvukli u prostorije.

Zahtevali su da im kaže ko ga je poslao i optuživali ga da je cinkaroš, da ih snima, prati, i da sve to radi za suprostavljenu navijačku grupu „Alkatraz". O tome su obavestili Miljkovića i Belivuka i zaključali su ga u prostorije koje su koristili, držali ga vezanog tri dana i naizmenično ga tukli.

Foto: Starsport, ST/N.Pančić

Suđenje klanu održava se u zgradi Specijalnog suda

Tukli su ga drvenom motkom, koju su polomili od udaranja, jer je navodno "nameštao" vode grupe. Konobar restorana u Humskoj, Aleksa Šejić ga je silovao. Šejićev zadatak u OKG. 

Ilija S. je u svedočenju pred sudom ispričao i da su mu pripadnici OKG u telefonu našli broj ubijenog vođe navijača Ljubomira Markovića Kiće i Pere „Alkatraza".

Istakao je da su ga navijači znali jer je od 2017. godine išao na utakmice Partizana. Veče pre kobnog dogadaja s Perom „Alkatrazom" je razmenio poruke, pošto je trebalo da mu nađe posao. Istakao je da u Beograd došao turisticki. Najpre je bio na Kalemegdanu, odakle se uputio na stadion JNA, gde su ga „savatali pripadnici južne tribine", uz reči: „Požarevac, šta radiš tu?".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading