POVEROVAO BELIVUKOVOM KRVOLOČNOM KLANU I SAM SEBI POTPISAO SMRTNU KAZNU! Ovako je pljačkaš završio u Veljinoj klanici u Ritopeku - NIJE ZA ONE SA SLABIM STOMAKOM!

Autor:

Hronika

09.12.2023

15:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lalić je ispričao da je Ljepoja odustao od planiranja pljački i počeo da organizuje likvidacije jer mu je to bilo isplativije.

POVEROVAO BELIVUKOVOM KRVOLOČNOM KLANU I SAM SEBI POTPISAO SMRTNU KAZNU! Ovako je pljačkaš završio u Veljinoj klanici u Ritopeku - NIJE ZA ONE SA SLABIM STOMAKOM!

Foto: MUP Srbije, Tanjug, Estock

Zversko ubistvo poznatog Pink Panthera Milana Ljepoje dogodilo se na današnji dan 9. decembra pre tri godine, kada su ga pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, prvo namamili, zatim mučili, a potom ga isekli na komade i samleli.

Ljepoja je, prema svedočenju, namamljen i mučen u kući strave u Ritopeku, gde su ga, kako se sumnja, pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića brutalno ubili.

Svedok-okrivljeni Srđan Lalić otkrio je u sudnici Specijalnog suda u Beogradu, detalje oko načina na koji je Ljepoja namamljen.

- Pomenuo sam nalog Leon s kog je Miljković kucao s raznim ljudima iz škaljarskog klana, pa i sa Veljkom Banovićem zvanim Votka, koji je na Skaju bio Hajduk. Banović je Miljkovića spojio sa nalogom Zvonce, rekao je da je čovek koji ima dobre resurse, puno ljudi koji bi vršili likvidacije i učestvovao je već u Ukrajini za Zvicera, to su bile prve informacije - rekao je Lalić, pa pomenuo Ljepoju:

- Miljković se odmah spojio s tim nalogom, pokušao je da mu razotkrije identitet, obećao je da će mu dati blindirani automobil, rekao mu je da treba da se čuva, pitao ga kako se čuva. Ljepoja mu je poverovao, poslao je Miljkoviću fotografiju lične karte za ovlašćenje za blindu i tako je Miljković otkrio njegov identitet.

 

Lalić koji je naveo i da je Ljepoja odustao od planiranja pljački i počeo da organizuje likvidacije jer mu je to bilo isplativije.

- Postavili smo ga u metalnu stolicu u skrivenoj prostoriji, počelo je ispitivanje, dao je brzo šifru od Skaja, Veljko i Marko su otišli gore da provere telefon. Pokazivali su Ljepoji slike, imao je sliku Zvicerovog kuma, priznao je svoju ulogu u pokušaju ubistva u Ukrajini, objasnio je to finansijskim motivom, da više nema finansija od pljački, a da je planiranje likvidacija slično kao planiranje pljački - rekao je Srđan Lalić, a zatim dodao da im je Ljepoja dao dosta informacija o likvidacijama koje su planirali.

Lalić je u svom svedočenju naveo da je Pink Panter na ruci imao skup sat, limitirane serije, koji je Miljković kasnije dao Vladi Draganiću, vlasniku klanice u Ritopeku.

Inače, o ubistvu Milana Ljepoje pričao je i drugi svedok-saradnik Bojan Hrvatin koji je u svom iskazu u Tužilaštvu za organizovani kriminal naveo da je mu je to bila najjezivija smrt.

Ljepoja je, navodno, bio i poslednja žrtva ovog klana pre nego što du uhapšeni, a ubili su ga tako što su ga prvo gušili kesom, a potom su mu stezali vrat žicom. O tome je svedočio, takođe, Bojan Hrvatin svedok-saradnik koji je nakon hapšenje u julu prošle godine ispričao svoja saznanja o klanu.

Kako je ispričao, on, Belivuk, Srđan Lalić i Nebojša Janković stezanjem kese navučene preko glave i žice oko vrata su ga udavili.

- Na kraju mu je Belivuk nožem presekao vrat - naveo je Hrvatin koji je rekao i da mu je to bila najjezivija smrt.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading