"PIJEM DRUGU FLAŠU ŠLJIVE I DA POPIJEM LEKOVE, DA ISPRIČAM INSPEKTORU ŠTA IMAM, PA DA SE UBIJEM" - udovica ubijenog Zdravka Radojevića u očaju preti samoubistvom

Autor: Republika - Adelarda Popović

Hronika

11.12.2023

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženim pripadnicima njihove kriminalne grupe, koje tužilaštvo tereti za sedam ubistava, otmicu, silovanje i druga krivična dela.

"PIJEM DRUGU FLAŠU ŠLJIVE I DA POPIJEM LEKOVE, DA ISPRIČAM INSPEKTORU ŠTA IMAM, PA DA SE UBIJEM" - udovica ubijenog Zdravka Radojevića u očaju preti samoubistvom

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Veljko Belivuk i Marko Miljković

Sudija je kao svedoke pozvala Igora Arizanovića i Petra Ilinkovića, koji je bio pozvan i na pretodno ročište, ali se nije pojavio.

Inače, Igor Arizanović je pominjan na prethodnim suđenjima, a bio je saradnik ubijenog Zdravka Radojevića iz Koteža. Arizanović je sa Radojevićem držao auto-plac, sa kog su, kako su to ranije drugi svedoci ispričali, posle Radojevićevog nestanka i ubistva, grupa muškaraca, za koju se sumnja da su pripadnici Belivukovog klana, odvezla više skupocenih automobila.

18.35 Sutra svedočenje nastavlja preživela žrtva klana Ilija S.

Optuženi Miloš Budmir traži da mu se vrate svi oduzeti predmeti koje je prethodno sudija pobrojala da su veštačeni. 


Advokat Dalibor Katančević kaže da je svaki minut daljeg zadržavanja Nemanje Lakićevića besmislen jer je dokazano da nije počinio nijedno krivično delo koje mu se stavlja na teret. 

Branilac Lakićevića je parafrazirao da je udovica Zdravka Radojevića pod dejstvom dve flaše rakije presudila i odlučila da je njegov branjenik umešan u nestanak njenog supruga.  

Tužilac se usprotivio predlogu o puštanju iz pritvora optuženog Lakićevića rekavši:

- Sem ovog razgovora između oštećene i Lakićevića gde ona iznosi teške optužbe i to mnogo pre nego su isprave sa skaja dospele iz Francuske, imamo i te komunikacije koje mogu da budu zanimljive.

Glavni pretres je prekinut u 18,25 i nastaviće se sutra u popodnevnom terminu kada bi trebalo da bude nastavljeno svedočenje preživele žrtve klana Ilije S., njegovim ispitivanjem, a koji je prema optužnici silovan na stadionu Partizana. 

18.12 Preslušani razgovori Nemanje Lakićevića

U Specijalnom sudu, na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića preslušavaju se presretnuti razgovori optuženog Nemanje Lakićevića sa više ženskih osoba. Razgovarao je i sa maloletnim sinom ubijenog Zdravka Radojevića nakon što je otet.

Sa dečakom priča o podeli para, a u sudnici pojašnjava da je novac od prodatog motora podelio bratu Zdravka Radojevića i  prvoj Radojevićevoj ženi i sinu. 

U razgovoru sa udovicom Radojevića, Marijanom Krstović koja ga otvoreno optužuje da je ubicama prodao njenog muža i da za to ima dokaze, ona najvljuje da će da okonča svoj život.

Lakićević joj se žali da ima koronu, a ona je osula "paljubu" po njemu. 

-  Pijem drugu flašu šljive i da popijem lekove, čekam čoveka iz SBPOK da mu ispričam, pa da se ubijem- rekla je Marijana ravnim tonom Lakićeviću koji joj govori da je on uz još dvojicu drugara najbolji prijatelj njenom nestalom mužu. 

- Ti, Steva i Biba ste se ljubili u du*e, pa ste dobili koronu - rekla je Marijana, a Lakićević je pitao šta priča i kako je nije sramota da ga optužuje za otmicu odanog druga i d aje bolesna u glavu.

Ona uzvraća kako imaju dokaze da ga je on predao u ruke otmičarima.

- Da, ja sam bolesna i narkomanka i ku*vetina koja je bila sa oženjenim muškarcem, ali lagano...- govori Marijana u telefonskom razgovoru. 

Optuženi Lakićević je dugo razgovarao sa snajom ubijenog Radojevića, Draganom -sestrom Zdravkovog ubijenog rođenog brata, koja kaže da je Zdravko bio problematičan i da je zbog toga platio glavom.

Posle preslušanih razgovora Lakićević potvrđuje identitet osoba sa kojima je razgovarao i kaže da je  zaista u to vreme imao koronavirus, a ističe da je ozlojeđen na Krstovićevu zbog ponašanja. 

-Sudija ona je prsla-  rekao je Lakićević. 

17.52 Sudija odbila zahtev za izuzeće veća

U drugom delu suđenja, sudija odbija zahtev advokata Nikole Jerković za izuzeće veća i najavljuje nastavak izvođenja dokaza.


Advokat Dalibor Katančević javlja se da prokomentariše  iskaz svedoka Arizanovića i da istakne kako se i njime dokazuje nevinost njegovog branjenika Nemanje Lakićevića. 

Marko Miljković kaže da je Ilinković dao dobra iskaz i da je bio podstreknut od advokata da potpise izjavu. Zdravko Radojević nije posedovao auto koji mu je navodno otet, tako da mu ne bi mogao ni biti otet. 

Arizanović je potvrdio da nas je sve slagao Srđan Lalić koji je pričao o Arizanoviću. Ništa se tu ne slaže i Arizanović je rekao da Lalića nije ni video.

Miloš Budmnir kaže da će krenuti od svedoka Petra Ilinkovića. 

- Marijana Krstović je rekla da nema nijedan ugovor na moja pitanja još u avgustu. Ona i lalić su rekli da je Arizanović imao skaj, a čovek to negira. Znači da lažu Arizanović i Lalić. 

Advokat Jelena Stojić, zastupnica Radojevićeve žene javlja se da predloži nove svedoke 
Renta kar me zove za rendž rover i predlažem da se vlasnik renta kara "Falkon ND" sasluša, kao i Đorđe Matić kao i Vojkan Milošević iz Vršca.Znam da okrivljeni mogu da se brane kako hoće, Ilinković je znao šta potpisuje. Punomoćnik ucenjivao i davao na overavanje , rekli su optuženi. Ja bih  molila da se spekulacije ovakve ne iznose - tražila je Stojićeva. 

Tužilac se izjašnjava da su predlozi za nove svedoke suvišni i ističe da ostaje pri već iznetim predlozima. Negoduje što je sud u ovoj fazi već prešao na svedoke druge strane - rekao je Saša Ivanić. 

- Prekludirani su sa tim predlozima - složili su se branioci okrivljenih.

Advokatica sanja Ćeriman rekla je da je bespredmetno saslušavati sedoke u vezi sa vlasništvom nad automobila jer je za to merodavna isključivo dokumentacija,
Sudija prelazi na preslušavanje razgovora presretnutih i uporedo predstavljanje transkripate tih razgovora. 

U razgovorima koje  je vodio Boris Karapandžić mesec dana pred hapšenje sa klanom sa nekim muškim licima, ženskim, ali i izvesnim "Krivim" priča se o organizovanom postavljanju transparenata i baklji po gradu i da to treba islikati. Karapandža priča oprezno u strahu od prisluškivanja.

Spominju okupljanja na stadionu Partizana, a spominju i Đuku političara i izvesnu Irenu, kao i puštanju montirane propagande na jutjubu,  Veljko Belivuk se javlja za reč.

Uzlazi u sudnicu sa papirima u rukama prešarenoj majici i sveže ošišan. Ističe glasno govoreći da svi koje smo čuli upravo u sudnici, o stadionu govore samo pod tim nazivom i da za nikoga to nije bunker niti baza, te da su svedoci saradnici sve izmislili i da su instruisani šta da govore. 

Karapandžić se izjašnjava da jeste on razgovarao u presretnutim razgovorima, ali da ništa više ne može de kaže i da se ne seća ničega vezano za to.

16.00 Branilac klana zatražio izuzeće sudije i veća

Тužilac je oštro isleđivao svedoka tražeći da prizna da je putem skaja komunicirao sa Markom Miljkovićem i Nemanjom Lakićevićem 20. novembra 2020.

Podsetio ga je lažno svedočenje protivzakonito, a Arizanović je rekao da se ne seća događaja iz tog perioda budući da je pao sa motora i bio strahovito povređen. 

Kad je sudija pozvala da se iznesu primedbe na iskaz svedoka, raspustivši Arizanovića, Nikola Jerković branilac većeg dela klana je opet tražio izuzeće sudije i njenog veća uz navode da nije ispoštovan zakon po više osnova. 

Sudija Vinka Beraha Nikićević odredila je pauzu od pola sata radi odmora u 16 sati.

U 15.20 završeno je ispitivanje Ilinkovića, pa sud poziva drugog svedoka.

Igor Arizanović kaže da Radojevića poznaje zadnjih 10 godina, a da sa Radojevićem nikada nije držao auto-plac. 

- Na placu sam radio uslužnu prodaju. Zdravko je ostavljao auta koja su kod njega bili u remu, mercedes gle beli i mercedes S crni i jedan beli rendž rover.

 klasu je prodao zajedničkom prijatelju Đorđu Gajiću na rate. Gajić mu je dao 10.000 , a mjislim da mu je ostao dužan još 30. ili 35.000 evra.

Zdravko me je zamolio da prevedem auto na mene i tako sam uradio. Registovan je na BG, a zadnja slova KK ili ZZ.

Ta kola su bila kod mene parkirana na auto placu i za jedno 20 dana došao je sa drugom d auzme ta kola. Mislim sa Nemanjom Lakićevićem  koji mu je bio najbolji drug - rekao je Arizanović. 

On pojašnjava na pitanja suda kako su automobili koji su bili u remu kod Radojevića odvezeni od njega.

 -Tih dana sam pao sa motora , bio sma u komi, polomio sam osam rebara...ali znam da je bio utorak kad se to desilo. Nemanja me je pozvao i rekao mi je da mu je Zdravko rekao da vrati kola kod mene. sa nekim Ostojom mi je na pumpu dovezaomercedes gle  i rendž rover i oterao sam ih kod kuma jer je kod mene bilo puno. 

Posle dan dva došli su njih 7, 8, 9 sa maskama na licu i da im je rekao Zdravko rekao da ih uzmu. Imao je jedan momak sa naglaskom koji je mislim bio Bosanac ili Crnogorac sa kojim sam razgovarao i rekao mi je da su kola njihova. Nosio je tablice koje je stavio na mercedesov džip - ispričao je svedok. Nadalje on kaže da je po odlasku maskiranih momaka zvao Radojevića , ali da se on nije javio kao ni prethodni put. 

 -Nismo bili u dobrim odnosima, moja žena i ja sa njegovom drugom ženom pa sam javio Ani njegovoj prvoj ženi da sam dao kola. Znam da su Ana i Marijana tada bile u dobrim odnosima i da su bile u kontaktu.

Sudiju zanima što svedok nije bio u dobrim odnosima sa Krstovićevom, vanbračnom ženom  

- Moja supruga je izbacila na Instagram sliku na kojoj se u pozadini video Zdravko. To je bilo pola godina pre ovoga. Bili smo u Budimipešti zajedno porodično i onda je Marijana napala moju ženu: "Kurvo, što izbacuješ slike na Instagram". Od tada više nismo bili dobri - rekao je Igor. On nadalje kaže da mu je Radojevićeva žena pretila kada nije mogla da stupi u kontakt sa mužem. Očigledno je sumnjala u njega.

- Zvala me je da mi kaže da će da mi ubije ženu, mene da stavi u invalidska kolica, a ćerku da mi siluju. Prijavio sam je u policiju kad sam došao sa Zlatibora  - istakao je Igor. 
Koga poznajete od optužnih - pita Miljković.

- Budimire, Radojevića, Miljkovića, vas, znam vas sve iz Koteža. 

Miljkovića zanima za sve automobile koje je Arizanović naveo kao Radojevićeve od koga ih je on kupio i za koliko novca. 

Miljković ga pita što je Radojević hteo da skloni kola od njega?

-Zato što su mu navijači išarali bratovljev mural. i da je mislio da će možda hteti d amu zapale kola, pa da ne bi i moje uništili. 

Koji navijači su to bili?
-Ne znam.

Miljković svedoka pita za automobil I3,  jel ga on nekada kupio od njega ili Zdravko?
Svedok kaže da nije i objašnjava da je kola davao i ranije ljudima koje bi poslao Radojević, ali bi odmah posle toga javio Radojeviću kome je predao njegova kola.

Tužioca zanima da li je Arizanović i kada kontaktirao Miljkovića, ali on negira te kobntakte 

Koji je vas nadimak, jel Pile?
- Da.
Koliko koštaju ovi automobili?

- 40, 15 hiljada - odgovorio je svedok Arizanović.
Jel Belivuk dolazio nekad kod vas - Pitala je sudija svedoka

- Da. Kupio je od mene Mercedes G klasu za 55.000 evra. dao mi je 15, pa ubrzo i pet, ali ostatak nisam dobio - odgovorio je svedok na kraju.
 

15.25 Marko Miljković se javio za reč, pa bahato razgovarao sa advokaticom

Marko Miljković Mesar se javlja da propita svedoka želeći da ukaže da su drugi imali motiv da ubiju Radojevića, a da ovaj klan nema veze sa tim. 

- Jel vas ova advokatica pozvala da overite taj ugovor - pita Miljković.

Advokat Jelena Stojić se javlja za reč i kaže da jeste zvala Ilinkovića jer je zvala sve ljude vezane za automobile koji su bili u vlasništvu Radojevića.

Miljković traži da advokatica izađe da je on ispita. 

Advokat Jelena Stojić se protivi da je sramota da optuženi na taj način govori pred sudom:

- Vi ste baš stručni da me propitate -  rekla je zastupnica Radojevićeve udovice. 

Ona vam je rekla da ima ugovor koji vi treba da potpišete - pita Miljković. 

Advokatica opet negoduje, sudija dopušta pitanje.

- Treba da se pročita ZKP malo - Miljković aludira na reakciju Stojićeve. 
- Da poslala mi je izjavu kako bi to trebalo da izgleda. Ja sam potpisao ne gledajući i ne čitajući izjavu. Onda mi je Jelena poslala poruku da sma izašao u novine i da treba 11. da svedočim u tužilaštvu. Onda sam je pozvao. 

- Kad ste upoznali Zdravka Radojevića?

- Na kocki 19. ili 20. i čui sam od Vojkana da Zdravko daje pare na kamatu.

- Jel vas Vojkan nekad lagao?

- Ispostavilo se da je dosta lagao, ali treba ga pitati kad dođe da svedoči. 

- Da li vi znate da je taj auto ikada vozio Radojević?

- Ne, ali i nije mogao jer nije bio registrovan. 
 

15.15 Svedok Petar Ilinković izveden pred sudiju

Na početku suđenja advokat Mirijana Vasiljević zamolila je da sud dopusti da ona ponovo bude izabrani advokat Nišlije Marka Andrića pozivajući se na odluku Apelacionog suda.
 
Optuženi Marko Andrić kaže da je njegova reakcija bila ishitrena jer smatra da je nepravedno u pritvoru, ali da nije nameravao da odugovlači proces time što je ranije otkazao punomoćje svojim advokatima. 

Međutim, sudsko veće je opet donelo istu odluku i nije dopustilo da Vasiljević opet zastupa Andrića, nego prema njihovom stavu to mora nadalje činiti branilac po službenoj dužnosti koji je Andriću postavljen kad aje otkazao na prethodnim ročištima punomoćje izabranim braniocima. 

Sudija proziva svedoka Petra Ilinkovića koji kaže da izjavu koji je ranije dao nije tačna.

- Ja nisam Zdravku prodao beli mercedes, nego Vojkanu Miloševiću Vršačaninu koji je u Švajcarskoj. Stalnu adresu nema jer je podstanar.  

- Što ste sada promenili tu izjavu - pita sudija.

- Ja nisam pročitao izjavu i potpisao sam je. Nisam je ni pročitao kad mi je advokatica Jelena poslala. Umrla mi je tada drugarica od 42 godine i bio sam rastrzan. 

- Jeste li poznavali Zdravka?

- Jesam na zdravo zdravo sa kartanja. 

Advokat Jelena Stojić kao zastupnik udovice Zdravka Radojevića pita svedoka od koga je kupio mercedes.

- Te 2019. sam ga kupio od bivšeg direktora Hemofarma i prodao Vojkanu 2020. Taj čovek mi je doneo tablice i saobraćjnu kad je istekla i on mi je rekao da ga je prodao Zdravku, al je hteo da ga vrati. I dalje je auto bio na moje ime. Takoreći ga je založio. U novembru 20. godine, 20 . ili 2. novembra, me je zvao čovek koji je rekao da ga je kupio i da želi da ga prepiše i ja sam pomislio hvala bogu da ga skinem sa sebe. napravili smo ugovor na tog čoveka, zove se Milivoje, neki mlad dečko. Napravili smo ugovor o poklonu , i aj zdravo. Ni vodu nismo popili - odgovorio je Ilinković. 

On objašnjava da je samo dva tri meseca vozio taj automobil, koji je za njega bio skup i nameravao je odmah da ga proda. 

Ilinković kaže da u džepu ima papir odnosno kupoprodajni ugovor. Sudija mu kaže da joj ga donese ako može.

- Glasi na ime Zeković Milija, automobil je 2019. godište. 

Jelena Stojić kaže da se automobil u vreme prijavljenog nestanka Radojevića i dalje bio u vlasništvu Ilinkovića i traži da joj razjasni situaciju. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading