VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno 11 poreskih prevaranata!

Autor:

Hronika

07.12.2023

09:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osobe koje su uhapšene tokom obimne operacije na području Beograda lišene su slobode zbog izvršenja poreskih prevara i pranja novca.

VELIKA AKCIJA POLICIJE: Uhapšeno 11 poreskih prevaranata!

Foto: shutterstock

U okviru cilju suzbijanja nelegalnih radnji u vezi sa porezom, 11 osoba je uhapšeno u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Beogradu zajedno i Ministarstvom unutrašnjih poslova.

Osobe koje su uhapšene tokom obimne operacije na području Beograda lišene su slobode zbog izvršenja poreskih prevara i pranja novca.

Pre četiri dana na području Šapca pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za suzbijanje kriminala UKP i Policijske uprave u Šapcu, u saradnji sa Poreskom policijom u Šapcu i osnovnim javnim tužilaštvima u Loznici i Lazarevcu, uhapsili su osam osoba zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivična dela poreska utaja.

U koordinisanoj akciji policije, sprovedenoj na području Šapca, Loznice i Lazarevca, uhapšeni su S. D. (33), N. M. (36), J. D. (32), P. N. (32), J. I. (38), L. S. (29), B. Ž. (37) i R. D. (43).

Kako se sumnja, S. D. i R. D. su od januara 2019. do kraja prošle godine, na osnovu fiktivne poslovne saradnje o prometu sekundarnih sirovina i 786 lažnih faktura, prebacivali više od 618,1 milion dinara sa računa svojih privrednih društava na račune 18 preduzetničkih radnji kojima su upravljali ostali osumnjičeni.

Taj novac su oni, potom, na osnovu lažne dokumentacije, kako se sumnja, podizali sa računa u gotovini i predavali S. D. i R. D. koji su na ovaj način izbegli plaćanje poreskih obaveza u ukupnom iznosu od 179.284.820 dinara, za koliko su oštetili državni budžet.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivične prijave, biti privedeni nadležnim tužilaštvima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading