OPERACIJA "ĐAKOVO" U PARAGVAJU I BRAZILU: Uhapšeno ulupno 19 osoba, švercovano oružje iz HRVATSKE I SLOVENIJE prodavali BRAZILSKIM KRIMINALCIMA

Autor:

Svet

06.12.2023

09:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U sklopu međunarodne policijske operacije pod nazivom 'Đakovo', sprovedene u Paragvaju, i u Brazilu, došlo je do hapšenja više osoba osumnjičenih za ilegalnu trgovinu oružjem proizvedenim u Hrvatskoj, Sloveniji, Češkoj i Turskoj.

OPERACIJA "ĐAKOVO" U PARAGVAJU I BRAZILU: Uhapšeno ulupno 19 osoba, švercovano oružje iz HRVATSKE I SLOVENIJE prodavali BRAZILSKIM KRIMINALCIMA

Foto: Shutterstock

U Paragvaju je uhapšeno čak 14 osoba, među kojima su i vojni službenici, dok je u Brazilu privedeno pet osoba. Sumnja se da su osumnjičeni vršili uvoz oružja iz Evrope u Paragvaj, da bi ga potom prodavali kriminalnim grupama u Brazilu.

Sama istraga koja je dovela do ove međunarodne akcije započela je 2020. godine u Brazilu, kada su privedene dve osobe kod kojih je pronađeno čak 23 pištolja hrvatskog porekla. Ovo je samo jedan od mnogobrojnih primera ilegalne trgovine oružjem koji su doveli do pokretanja ove opsežne operacije.


Ova akcija je primer uspešne saradnje više zemalja u suzbijanju međunarodnog kriminala, posebno u oblasti ilegalne trgovine oružjem. 

Ukupno hapšenje 19 osoba u Paragvaju i Brazilu predstavlja ozbiljan udarac ilegalnoj trgovini oružjem na ovoj teritoriji. Takođe, ova akcija šalje snažnu poruku da države sarađuju i spremne su da se suprotstave ilegalnoj trgovini oružjem.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading