BEZ RAZMIŠLJANJA JE RAZVALIO VRATA! Dušan je heroj koji je SPASAO BAKU (95): Kuća je gorela, ona kao da nije bila svesna - zgrabili smo fotelju i sa sve njom je izvukli napolje (FOTO/VIDEO)

Autor:

Hronika

28.11.2023

12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Požar se dogodio 26. novembra u Bačkoj Palanci, a Dušan je heroj koji je spasao baku u poslednjem trenutku.

BEZ RAZMIŠLJANJA JE RAZVALIO VRATA! Dušan je heroj koji je SPASAO BAKU (95): Kuća je gorela, ona kao da nije bila svesna - zgrabili smo fotelju i sa sve njom je izvukli napolje (FOTO/VIDEO)

Foto: Youtube/

Heroj Dušan Borković

U kući jedne bake (95) u Bačkoj Palanci došlo je do požara u kome ona, na svu sreću, nije povređena jer pored nje žive veoma hrabre i nesebične komšije koje su je spasile sigurne smrti.

Požar se dogodio 26. novembra oko 23 sata u ulici Dunavska obala u Bačkoj Palanci. Do buktinje je došlo kada se najverovatnije zapalio odžak, a vatra je brzo zahvatila i krov kuće. Na svu sreću, komšije su videle dim i na taj način odmah reagovale i baku iznele sa sve foteljom na ulicu i spasili je smrti.

Dušan Borković je jedan od četvoro komšija koji je priskočio u pomoć i bez razmišljanja uleteo u kuću punu dima. On je o svom herojskom činu pričao za Bap vesti.rs, gde je opisao kako je zapravo i došlo do požara, kao i na koji način su spasili stariju baku koja živi sama.

- Izašao sam sa sinom kako bismo prošetali psa, a onda sam video neki lagani dim kako kulja iz njene kuće. Malo sam obišao oko kuće i nisam isprva znao da se zapalila. Ušao sam u kuću, dok je sin ostao sa drugarom ispred i tada me je supruga pozvala i rekla da gori kod naše bake Mare - kaže Dušan i dodaje da su tada njegov i sin i drugar hteli da provale sami vrata kapije, ali da nisu uspeli.

Zapalio se odžak na porodičnoj kući bake (95)

- Zaleteo sam se i nogom razvalio vrata od kapije, jer su bila zaključana. Nama trojici se pridružila i bakina rođaka koja je znala gde se baka tačno nalazi, pa smo odmah ušli u dnevnu sobu. Ona je sedela na fotelji odmah do smederevca i kao da nije bila svesna šta se zapravo dešava.

Kako je dalje objasnio hrabri Dušan, vatra je bila već zahvatila lamperiju gde je sedela baka.

- Ona je sedela i kao da nije znala šta se dešava. Odmah smo je uhvatili nas trojica i sa sve foteljom izneli napolje, a vatrogasci su tada došli i vrlo brzo lokalizovali požar - kaže Dušan i dodaje da je čuo da se baka nalazi na dijagnostici i da je verovatno u dobrom stanju jer postoji mogućnost samo da se nagutala dima.

Takođe, kako je preneo ovaj lokalni portal, ovo nije prvi herojski čin Dušana, jer je prošle godine spasio iz požara još jednu stariju ženu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading