OBLAK DIMA SE NADVIO IZNAD LEŠTANA! Na društvenima mrežama objavljen snimak - oglasila se i policija! (VIDEO)

Autor:

Hronika

18.11.2023

09:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako se vidi na snimku objavljenom oko 7.45 sati na Instagram stranici 192.rs, oko fabrike se podiže izuzetno gust dim, koji se širi okolinom.

OBLAK DIMA SE NADVIO IZNAD LEŠTANA! Na društvenima mrežama objavljen snimak - oglasila se i policija! (VIDEO)

Foto: shutterstock, ST/Vladimir Lukić

Na društvenoj mreži Instagram, na profilu 192.rs, objavljen je video snimak koji je privukao veliku pažnju javnosti. Na snimku se može videti gust oblak dima koji se diže iznad kruga fabrike "Edepro" u mestu Leštane. Međutim, prema informacijama od policije, nema dojava o požaru ili drugom incidentu u ovoj fabrici.

Snimak je objavljen oko 7.45 sati, a prema rečima očevidaca, dim se širio okolinom i bio je veoma gust. Ova situacija je izazvala zabrinutost kod građana, međutim, nadležne službe su brzo obavestile da nema opasnosti i da se radi o uobičajenom procesu u fabrici.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 


Ipak, ova fabrika je već bila u centru pažnje javnosti zbog nekoliko incidenta koji su se desili u proteklom periodu. Naime, 16. septembra ove godine, došlo je do manje eksplozije u fabrici, kada je eksplodirala mašina za proizvodnju raketnog goriva. Srećom, tada nije bilo povređenih osoba.

Međutim, mnogo teži incident se dogodio u novembru 2021. godine, kada je došlo do stravične eksplozije u pogonu ove fabrike. Tom prilikom, poginuli su radnici Miljan Jojić, Miloš Saković i Bojan Ružić. Ova tragedija je potresla celu zemlju i podigla pitanje bezbednosti rada u industrijskim pogonima.

Iako su se u medijima pojavile spekulacije o uzrocima eksplozije, zvanični izveštaj nije još uvek objavljen. Nadamo se da će vlasti preduzeti sve neophodne mere kako bi se sprečile ovakve tragedije u budućnosti.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading