SRBIJA JE BEZBEDNA, A MI ĆEMO TO SAČUVATI NA NAJVIŠEM NIVOU: Ministar Gašić prisustvovao svečanoj promociji polaznika centra za policijsku obuku (FOTO)

Autor:

Hronika

15.11.2023

15:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar Gašić je naglasio da je velika odgovornost biti pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

SRBIJA JE BEZBEDNA, A MI ĆEMO TO SAČUVATI NA NAJVIŠEM NIVOU: Ministar Gašić prisustvovao svečanoj promociji polaznika centra za policijsku obuku (FOTO)

Foto: Tanjug/MUP Republike Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić prisustvovao je svečanoj promociji polaznika 38, 39. i 40. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici gde je poručio da je od najvećeg značaja za razvoj naše zemlje sačuvati mir, stabilnost i bezbednost svih građana.

- Srbija je bezbedna, a mi ćemo joj tu bezbednost očuvati i održati na najvišem nivou. Ministarstvo unutrašnjih poslova preduzima odlučne i neprekidne aktivnosti u borbi protiv organizovanog i svih ostalih vidova kriminala. Odlučni smo u akcijama na suzbijanju iregularnih migracija i nećemo dozvoliti bilo kome da zloupotrebi gostoprimstvo naše zemlje i našeg srdačnog naroda. Istrajni smo u stavu da se ne zaustavimo dok počinioce krivičnih dela ne sklonimo iz srpskih ulica, gradova, šuma. Strateški cilj politike koju vodi predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić je da naši mladi ostanu u svojoj domovini i da, znanja i veštine stečene tokom školovanja, upotrebe za njen razvoj u svim oblastima. Zato je svako ulaganje u našu decu, ulaganje u budućnost države Srbije - istakao je ministar Gašić.

Naglasio je da je velika odgovornost biti pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova, ali i privilegija biti u službi svoje države i svog naroda.

- Država je školovala ove mlade ljude da budu saobraćajci, granični policajci i policajci opšte nadležnosti. Ponosno nose uniforme Ministarstva unutrašnjih poslova i dokazali su, tokom vrlo zahtevne obuke u Centru za osnovnu policijsku obuku, da su dovoljno zreli, hrabri i spremni, da preuzmu odgovoran zadatak - da svakog građanina naše jedine domovine Republike Srbije učine sigurnim i spokojnim, srpske drumove bezbednim, a svakom detetu sačuvaju bezbrižno detinjstvo - rekao je ministar i poručio mladim pripadnicima MUP-a da njihova otadžbina računa na njih.

Istakao je važnost poštovanja zakona i Ustava Republike Srbije, kao i svih građana naše zemlje.

- Čestitam vam na odabiru profesije i na odlučnosti i istrajnosti kojima ste se izborili za mesto na kojem danas stojite. Ono što sledi jesu zadaci i aktivnosti u borbi protiv svih pošasti savremenog društva. Ali i očekivanja, jer od vas tražimo da dokažete da jeste najbolji, vredni i odgovorni i da nam potvrdite da je procena, da ste baš vi kadri da doprinesete još boljim rezultatima Ministarstva unutrašnjih poslova, bila ispravna. Želim da čestitam i vama, porodicama naših novih pripadnika i da se zahvalim na nesebičnom doprinosu koji ste dali svojoj zemlji. Uveravam vas da će Ministarstvo unutrašnjih poslova, uz svesrdnu pomoć države, učiniti sve što je u našoj moći, da im i ubuduće pružamo dostojne i bezbedne uslove rada - poručio je ministar policajcima pripravnicima.

Pripadnici saobraćajne, granične i policije opšte nadležnosti, nekadašnji polaznici Centra za osnovnu policijsku obuku poželeli su dobrodošlicu budućim kolegama i poručili im da ih čeka zahtevan i odgovoran posao danonoćne zaštite građana Srbije, naročito najmlađih bez čijeg pravilnog odrastanja nema budućnosti naše zemlje. Kako su istakli, nekima će biti zadatak da u ovim izazovnim vremenima predano čuvaju i granice naše zemlje kako bi se svi građani osećali sigurno, kao i da ulažu maksimalne napore da bi naši putevi bili bezbedni.

Prvorangirana Tijana Vidaković, polaznica 39. klase, obratila se u ime svih polaznika.

- Obukli smo plavu uniformu sa velikom željom da služimo svojoj zemlji i svom narodu. Obećavamo da ćemo uložiti svu svoju snagu, volju, samopouzdanje i ličnu odgovornost da dostignemo visoke standarde policijske profesije. Čuvaćemo svoje znanje i stalno ga usavršavati, čuvaćemo svoju otadžbinu. Bićemo ponosan sastav MUP-a i nećemo ustuknuti pred teškoćama i preprekama. Pošteno i časno služićemo Republici Srbiji i svim njenim građanima - poručila je Tijana Vidaković.

Na današnjoj svečanoj promociji polaznika 38, 39. i 40. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u policajce pripravnike ukupno je promovisano 783 polaznika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading