VELIKA AKCIJA MUPA U ŠIDU! Pronađeno 32 paketa droge - još jedna uspešna akcija suzbijanja kriminala! (FOTO)

Autor:

Hronika

14.11.2023

15:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Marihuana zaplenjena na granici, uhapšen muškarac sa 16 kg droge u vozilu.

VELIKA AKCIJA MUPA U ŠIDU! Pronađeno 32 paketa droge - još jedna uspešna akcija suzbijanja kriminala! (FOTO)

Foto: MUP

Muškarac zadržan zbog sumnje da je prevozio više od 16 kilograma marihuane, prema nalogu Višeg javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, određeno mu je zadržavanje do 48 časova. Kako je saopštila policija, 32 paketa sa 16 kilograma i 351 grama ove opojne materije pronađeni su u prtljažniku i ispod zadnjeg sedišta automobila kojim je upravljao muškarac.

Foto: MUP

 

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova - Uprave granične policije, u saradnji sa Upravom carina, zaplenili su ovu veliku količinu droge na Graničnom prelazu Šid. Prema nezvaničnim informacijama, muškarac je bio na putu ka zapadnoevropskim zemljama, a drogu je krijumčario u vozilu "mercedes".


U skladu sa Zakonom o sprečavanju krijumčarenja droge, osumnjičenom muškarcu će biti podneta krivična prijava zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Foto: MUP

 

Ovo nije prvi put da se na graničnim prelazima u Srbiji zaplene velike količine droge. U protekloj godini, carinici su zaplenili više od 2,5 tone droge, što je za 60% više u odnosu na prethodnu godinu. Ovo ukazuje na to da krijumčari sve više koriste Srbiju kao tranzitnu zemlju u prevozu narkotika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading