OD NAVIJAČA DO KRIMINALACA! NEMIRNA PROŠLOST BRAĆE VAVIĆ: Aleksandra pretukao Velja Nevolja, dovodi se u vezu i sa sinom Surčinca uhapšenog na Novom Beogradu!

Autor:

Hronika

12.11.2023

21:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otac Lazara Vukićevića za čije monstruozno ubistvo se sudi klanu Belivuk - Miljković, spomenuo je i braću Vavić.

OD NAVIJAČA DO KRIMINALACA! NEMIRNA PROŠLOST BRAĆE VAVIĆ: Aleksandra pretukao Velja Nevolja, dovodi se u vezu i sa sinom Surčinca uhapšenog na Novom Beogradu!

Foto: Facebook

Nekada navijač Zvezde, pa Partizana, žestoki momak sa Karaburme - Aleksandar Vavić našao se u društvu Gvozdena Jovanovića, sina poznatog Surčinca, kada su ga uhapsili na Novom Beogradu. Vavićevo ime se povezuje sa Južnom tribinom, spominjao se na suđenju Veljku Belivuku, a iza njega i njegove braće Nikole i Đure postoji pozamašan krivični dosije.

Gvozden Jovanović i njegov telohranitelj Zoran J. uhapšeni su 9. novembra na Novom Beogradu, dok su, kako su pisali mediji, bili u društvu Aleksandra Vavića i Nikole Narančića.

Obojica se dovode u vezu sa Južnom tribinom, a Narančić je sin biznismena Milana Narančića Limuna, koji je 2017. ranjen u vatrenom obračunu i koji se povezivao sa surčinskim klanom.

Braća Vavić sa punim dosijeima

Aleksandar Vavić je nekada bio vatreni navijač Crvene Zvezde, a zatim je prešao na Južnu tribinu. Bio je visoko pozicioniran u partizanovoj navijačkoj frakciji Alkatraz, koju je predvodio sa ubijenim Ljubomirom Kićom Markovićem, a tu je bio i Đorđe Prelić - obojica su osuđeni za ubistvo francuskog navijača Brisa Tatona.

U februaru 2012. godine Vavić je osuđen jer je u januaru 2005. godine na Karaburmi nožem ranio Stefana Gajića, zbog ižvrljanog grafita. U vreme izvršenja tog dela Aleksandar je bio navijač Zvezde i nedugo posle toga prešao je na južnu tribinu.

Aleksandar je najstariji od trojice braća Vavić. Srednji brat Nikola Vavić i najmlađi Đuro Vavić su takođe poznati nadležnim organima i široj javnosti.

Republika

Foto: Facebook

 

Stopama najstarijeg brata krenuo je i srednji brat Nikola, koji prednjači po broju incidenata. On je 2018. godine osuđen na šest meseci kućnog pritvora uz elektronski nadzor zbog prebijanja devojke ispred jednog beogradskog splava, a prve beleške u krivičnom dosijeu datiraju iz 2008. godine, kada je hapšen zbog izazivanja opšte opasnosti.

Iduće godine već je privođen zbog trgovine narkoticima i držanja oružja zbog čega je 2010. godine osuđen na tri i po godine zatvora.

Nikola Vavić je ranjen 2017. godine ispred poznate diskoteke na Terazijama, zbog čega je bio hapšen Lazar Vukićević, za čije ubistvo se sada sudi klanu Belivuk.

I najmlađi brat Đura Vavić osuđivan je za više krivičnih dela. Uhapšen je 2011. zbog sumnje da je otimao dilere koji su odbijali da rasturaju heroin za ekipu s Karaburme. Naime, on se tada sumnjičio da ih je sa saučesnicima odvozio na periferiju grada i nad njima se fizički iživljavao sve dok ponovo nisu pristajali da rade. Kod Đure je tada pronađen pištolj.

Uz to, pokušan je i atentat na njega u oktobru 2014. godine, kada je na njega dok je vozio automobil ispaljeno više hitaca.

Demoliran lokal, osuđeni Belivukovi vojnici

Braća Vavić su se povezivala i sa postavljenom bombom ispod automobila koji je u vlasništvu Milorada Vukićevića, a vozio ga je njegov sin Lazar. Upravo zbog sukoba koji je datirao iz 2017. sa Nikolom Vavićem, braća su povezivana sa osumnjičenima za postavljanje bombe.

Vavići su bili u sukobu i sa ekipom Veljka Belivuka, još iz perioda kada je na tribini bio ubijeni Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi. Usledila je borba i prevlast nad Južnom tribinom, a sve je eskaliralo demoliranjem kafića koji je u vlasništvu Aleksandra Vavića.

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić, Privatna arhiva

 

Tako je 2013. godine demoliran kafić "Holivud" u vlasništvu najstarijeg Vavića, a zbog čega su osuđeni navijači tada navijačke grupe Janjičari, među kojima su i Boris Karapandžić i Aleksandar Vučeljić, koji su sada na optuženičkoj klupi sa klanom Velje Nevolje i Marka Miljkovića.

Belivuk: "Prebio sam najstarijeg Vavića"

Nakon što je svoj iskaz dao Milorad Vukićević, otac Lazara Vukićevića za čije monstruozno ubistvo se sudi klanu Belivuk - Miljković, spomenuta su i braća Vavić.

Milorad Vukićević je spomenuo sukob njegovog sina sa braćom Vavić i rekao je Miljkoviću da su tada u diskoteci bili "njegovi sledbenici - braća Vavić i sin od nekog Limuna".

Miljković i Belivuk su reagovali na aludiranje Vukićevića da su njih dvojica dobra sa Vavićima, te je tako Velja Nevolja istakao da je prebio Aleksandra Vavića.

Ovde priča za Vavića, ja sam lično prebio najstarijeg, odgovarao sam za paljenje kafića. Mi sa braćom Vavić da budemo dobri? Pa to je nemoguće - rekao je Belivuk.

Miljković je takođe potvrdio da njegova grupa nije dobra sa braćom Vavić, te je podsetio na demoliranje kafića.

- Ja dobar sa Vavićima, Limunom, glupost, ja držao obezbeđenje? Ovaj čovek ne zna šta priča, kako Vavići, kada je Karapandžić osuđen za napad na njih - naveo je Miljković prilikom iznošenja primedbi na iskaz Milorada Vukićevića.

Republika

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

 

Uhapšeni Gvozden Jovanović, koji je bio u društvu Aleksandra Vavića, sin je poznatog Surčinca Ljubomira Jovanovića zvanog Stakleni, koji je od rane mladosti poznat nadležnim organima. On je bio blizak prijatelj Ljubiše Buhe Čumeta, a nakon pokušaja atentata na njega u Surčinu 3. avgusta 2002. godine, kada je ubijen Ivica Nikolić, Jovanović je dobio status zaštićenog svedoka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading