PALI ČLANOVI PORODICE GAMBINO! 16 mafijaša završili iza rešetaka u SAD i Italiji, preti im do 180 godina zatvora!

Autor:

Hronika

09.11.2023

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U velikoj akciji u Italiji i SAD, uhapšeno je 16 članova mafijaške porodice Gambino.

PALI ČLANOVI PORODICE GAMBINO! 16 mafijaša završili iza rešetaka u SAD i Italiji, preti im do 180 godina zatvora!

Foto: Shutterstock

Italijanska policija izvršila hapšenje i poslala u zatvor

Šesnaest navodnih šefova i saradnika mafijaške porodice Gambino uhapšeno je u SAD i Italiji, a protiv njih su podignute optužnice za reketiranje, iznudu, odmazdu nad svedocima, zaveru i prevaru, saopštili su američki tužioci, a prenosi Bi-Bi-Si.

Kako je Ministarstvo pravde SAD saopštilo, deset osoba je uhapšeno u oblasti Njujorka, šest u Palermu na Siciliji, a jedan osumnjičeni je u bekstvu. Uhapšeni u SAD su odmah izvedeni pred sud u Njujorku.

U optužnici, tužioci su predstavili obrazac zastrašivanja i nasilnih napada sa namerom pronevere sredstava i prevare sindikata i planova beneficija zaposlenih. Na meti mafijaša našle su se kompanije za rušenje i odvoz smeća.

Dalje, u prema optužnici, članovi grupe su pretili preduzetnicima i tražili isplatu određenog iznosa za pružanje zaštite. Optuženi su za izbegavanje sindikalnih pravila i nameštanje ponuda za ugovore o rušenju, kao i za pretnje svedocima, pranje novca i krivična dela u vezi sa vatrenim oružjem.

Među uhapšenima su navodni "kapetan" u porodici, Džozef "Džo Bruklin" Lani, porodični "vojnik" Anđelo "Fifi" Gradilone i saradnik sicilijanske mafije Frančesko Vikari, poznat i kao "ujka Čičo".

Podsetimo, porodica Gambino je jedna od pet istaknutih mafijaških porodica Njujorka poznatih pod zajedničkim imenom Koza Nostra. Džon Goti je vodio porodicu sve do svoje smrti u zatvoru 2002. godine, nakon čega je preuzeo Frenk Kali, koji je ubijen 2019. ispred svoje kuće u Steten Ajlendu. Njegova smrt je bila prvo ciljano ubistvo mafijaškog bosa u Njujorku, od smrti tadašnjeg šefa porodice Gambino Pola Kastelana 1985. godine. Optuženima preti kazna od 20 do 180 godina zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading