IZREŠETAN SIN LEGENDE CRVENE ZVEZDE! Napravljena mu sačekuša na parkingu, znao je ubicu?

Autor:

Hronika

08.11.2023

18:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vedran Repčić ubijen je pre tri godine na parkingu u naselju Braće Jerković.

IZREŠETAN SIN LEGENDE CRVENE ZVEZDE! Napravljena mu sačekuša na parkingu, znao je ubicu?

Foto: ST/N. PANČIĆ

Sin legendarnog fudbalera Crvene zvezde Srebrenka Repčića (68), Vedran Repčić (41) ubijen je pre tračno tri godine u sačekuši na parkingu u naselju Braće Jerković u Beogradu, a do danas nije otkriveno ko je ubica koji je u Repčića ispalio tri metka.

Kako se veruje, tog 8. novembra 2020. godine, Vedran je najverovatnije napadača prepoznao i pokušao da pobegne i sakrije se, ali je ubica bio brži - najpre ga je jednim hicem ranio, a onda mu iz blizine ispalio dva metka u grudi.

Pretpostavlja se da je Repčić izrešetan zbog nekih neraščišénih računa iz prošlosti i sumnjivih poslova kojima se bavio, s obzirom na to da je imao poveći krivični dosije. Veruje se da ga je ubica pratio i da je bio dobro upoznat sa njegovom dnevnom rutinom, a iako je mesto ubistva prometno, likvidaciju niko nije video.

Vedran je i pet godina ranije bio teško ranjen, a ko je pokušao da ga ubije, nikada nije otkrio policiji.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Vedran Repčić, mesto ubistva

Kako je utvrđeno istragom, Vedran je stajao sa dvojicom muškaraca i nekoliko minuta su pričali pre nego što je među njima izbila svađa. Jedan od njegovih poznanika je iznenada potegao pištolj iz jakne i sa dva metra zapucao u njega.

Četiri metka pogodila su Repčića u grudi, posle čega mu je napadač ispalio još jedan hitac u glavu, u nameri da ga "overi". Samim čudom tada je preživeo.

Inače, Repčić je 3. avgusta 1998., prilikom jedne pljačke, iz "kalašnjikova" ubio Predraga Milosavljevića, vlasnika prodavnice "Brka", zbog čega je bio osuđen na 10 godina zatvora.

Nakon hapšenja, sam je priznao još dva ubistva koja je izvršio kao maloletnik, sa 17 godina - 1. oktobra 1996. je ubio Milana Budimira, čuvara Tržnog centra u Zaplanjskoj ulici, a onda i 14. oktobra iste godine taksistu Branka Topalovića u Mokoruškoj ulici, kome je ispalio metak u potiljak.

Kada je suđenje počelo, Vedran je tvrdio da su mu policajci iznudili priznanje, pa je oslobođen usled nedostatka dokaza. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading