JEZIVA FOTOGRAFIJA DEČAKA UBICE! Mesec dana od smrti deteta (13) u Niškoj Banji - slika aludira na jedno samo! (FOTO)

Autor:

Hronika

07.11.2023

15:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Do sada nije poznat motiv ubistva.

JEZIVA FOTOGRAFIJA DEČAKA UBICE! Mesec dana od smrti deteta (13) u Niškoj Banji - slika aludira na jedno samo! (FOTO)

Foto: Shutterstock, Facebook

Navršilo se mesec dana od svirepog ubistva trineaestogodišnjeg dečaka iz Niške Banje, kog je nožem usmrtio vršnjak koji mu je bio najbolji drug i s kojim je išao u isti razred osnovne škole, a tuga za ubijenim mališanom ne jenjava.

Zločin se, da podsetimo, dogodio 5. oktobra, a porodica ubijenog mališana, ali i svi žitelji Niške Banje ne prestaju da se pitaju zbog čega je došlo do ovako užasnog zločina, kao i da li je u ponašanju osumnjičenog dečaka moglo da se prepozna, kako kažu, "zlo".

Oni koji poznaju osumnjičenog trinaestogodišnjaka i njegvu porodicu kažu da se njihovim mestom sad šire razne priče i da svakodnevno isplivavaju detalji iz života dečaka koji je ubio najboljeg druga, a pojedini su više nego jezivi.

Foto: Facebook

 

Tako su redakciji Kurira meštani Niške Banje poslali fotografiju koja čoveka može ostaviti skamenjenim.

Na slici se vidi kako dečak, koji je ubio svog druga, stoji iznad statue medveda sa nožem u ruci, simulirajući klanje. Naši sagovornici kažu da je ovu fotografiju na društvene mreže ranije (u periodu pre zločina) postavio jedan od roditelja osumnjičenog dečaka

- Stvarno ne možemo da zamislimo da je neko dopustio detetu da drži ovakav, lovački nož u rukama i da simulira klanje medveda, a onda to i da slika, pa još i da postavi na društvfene mreže da javno svi vide?! Slika je u međuvremenu uklonjena, ali smo je sačuvali jer inicirira i podseća na kasniji stravičan događaj - pričaju meštani Banje.

Prema njihovim rečima, pošto je prošlo neko vreme od zločina, otac osumnjičenog je otišao u kuću ubijenog dečaka. Taj događaj je, kako kažu, bio izuzetno stresan za sve, a u selu je tada viđena i policija.

- Otac dečaka ubice je dolazio u kuću oštećene porodice, verovatno da se izvini, ali to nije dobro prošlo. Nije došlo do obračuna, ali bila je vrlo neprijatna atmosfera, pa čak je i policija pozvana za svaki slučaj - objašnjavaju.

Podsetimo, osumnjičeni dečak je posle zločina prebačen na jednu psihijatrijsku kliniku u Beogradu, gde se i sada nalazi. Kako je u trenutku izršenja krivičnog dela imao 13 godina, on ne može da odgovora pred zakonom.

- Pošto nije imao navršenih 14 godina života kada je počinio ubistvo, on je krivično neodgovoran i njemu ne može da se sudi - kažu.

Foto: Shutterstock, Facebook

 

Žitelji Niške Banje kažu da bi voleli da se pravda zadovolji.

- Svesni smo da on ne može da bude osuđen, ali očekujemo od nadležnih da ispitaju odgovornost njegovih roditelja kako bi pravda kako, tako bila tadovoljena - kažu oni.

Kako saznajemo od izvora upoznatog sa istragom, radnici niškog Centra za socijalni rad obavljaju razgovore sa užom i širom porodicom dečaka koji je svom drugu na tako užasan način oduzeo život.

Tog 5. oktobra, kako smo ranije saznali od deke ubijenog dečaka, njegov unuk je kod druga otišao oko devet sati ujutru, a prema rečima komšija ubistvo se dogodilo na tavanu kuće dečaka ubice, gde se nalazi improvizovana teretana. Ubijeni maloletnik je imao više rana od noža po glavi i telu.

Ubijeni trinaestogodišnjak bio je dobro dete, bavio se košarkom, pa je i druga koji mu je presudio uveo u ovaj sport. Cela Niška Banja priča da je svakome hteo da pomogne pa i svom dobrom drugu koji mu je na posletku oduzeo život.

Deda ubijenog maloletnika ispirčao je ranije da se osumnjičeni dečak čudno ponašao i da je "mračan tip".

- Išao je ulicom sam, pričao nešto sam sa sobom. Onda su se pojavili kod njega i neki satanistički znaci. Otišao sam u školu i primetio te znake na kući pored i školi. Govorio sam unuku da se ne druži s njim, sve smo radili da ga odvojimo od njega, a on je čak zbog tog druga prošle godine popustio u školi - ispričao je ranije deda žrtve.

Do sada nije poznat motiv ubistva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading