UŽAS U KIKINDI! Srknavili grobove i lomili krstove - evo šta se dešavalo uoči Noći veštica!

Autor:

Hronika

01.11.2023

16:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Očekujemo da saznamo kome je stalo da uloži toliki trud i na taj način pokaže svoju bezočnost čupajući ove hrišćanske, pravoslavne i ljudske simbole, oštećujući tako i povređujući porodice pokojnika, rekao je sveštenik Bubalo.

UŽAS U KIKINDI! Srknavili grobove i lomili krstove - evo šta se dešavalo uoči Noći veštica!

Foto: pixabay.com

Šokantan prizor zatekao je Kikinđanina Milivoja Mirkova koji je želeći da poseti grobove svojih roditelja zatekao scenu koja mu je naterala suze na oči.

Za sada nepoznati vandali, a blago ih je tako nazvati, oskrnavili su grobove preminulih Kikinđana počupavši čak 37 krstova. Kao da im to nije bilo dovoljno, već su krstove polomili i pobacali svuda po groblju. Na nekim od grobova bili su vidljivi tragovi otkopavanja.

Ovakav u Kikindi nezabeležen satanistički pir, prokomentarisao je sektolog Slađan MiIjaljević, koji je više od 30 godina života posvetio borbi protiv ove društvene pošasti.

Da ovo liči na ranija sektaška i satanistička orgijanja u pripremi i proslavi noći veštica. Ako bi se pronašli još neki tragovi vandalizma, a siguran sam da posotoje, onda bi to bilo bez dileme nedelo satanistićke sekte - rekao je Mijaljević.

On ističe da je prema viđenom u pitanju ipak niži oblik delovanja i da ono što je urađeno nosi potpis sektaškog orgijanja.

- Ovo je niži oblik satanističkog delovanja. Svakako remećenje javnog reda i mira, uništavanje tuđe imovine, nanošenje bola srodnicima pokojnih i skrnavljenje grobnih mesta, odnosno odnos prema upokojenima predstavlja sektaško orgijanje - rekao je Mijaljević.

Sveštenik zvao policiju

Incident se dogodio tokom proteklog vikenda u kasnim popodnevnim satima na pravoslavnom Železničkom groblju u Kikindi, a ružan prizopr zaprepastio je i sveštenika Miroslava Bubala, koji je slučaj prijavio policiji.

- Lomljenje 37 krstova, koji su počupani sa grobova i pobacani unaokolo je u najmanju ruku vandalski čin. O ovom nemilom događaju obavestio sam policiju i očekujemo da saznamo kome je stalo da uloži toliki trud i na taj način pokaže svoju bezočnost čupajući ove hrišćanske, pravoslavne i ljudske simbole, oštećujući tako i povređujući porodice pokojnika. Ovo je prvi put da se ovako nešto dešava u Kikindi koja je mirna sredina - istakao je sveštenik Bubalo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading