SKAJ APLIKACIJA IH RASKRINKALA DO GOLE KOŽE! Odbegli Milović organizovao ŠVERC KOKAINA u Turskoj - a ovako je policija stala na put ozloglašenom narko klanu

Autor:

Hronika

28.10.2023

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milović je angažovao nepoznata lica da izvade opojnu drogu iz kontejnera dok je bio u luci Mersin, kako bi je prodali, a turska policija je 4. aprila 2020. godine zaplenila skoro 48 kilograma kokaina u tom kontejneru.

SKAJ APLIKACIJA IH RASKRINKALA DO GOLE KOŽE! Odbegli Milović organizovao ŠVERC KOKAINA u Turskoj - a ovako je policija stala na put ozloglašenom narko klanu

Foto: Libertas/skay aplikacija, MUP Srbije

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) Crne Gore je podiglo optužnicu protiv 21 osobe, među kojima su visoki policijski službenici, operativci i navodno vođe i pripadnici crnogorskih narko klanova.

Optužuju se za različita krivična dela, uključujući krijumčarenje više tona kokaina, pranje više miliona eura, zloupotrebu službenog položaja i nedozvoljeno držanje oružja.

Jedan od glavnih okrivljenih je odbegli policajac Ljubo Milović, koji se tereti za organizaciju prebacivanja kokaina iz Ekvadora do luke Mersin u Turskoj.

Prema optužnici, Milović je angažovao nepoznata lica da izvade opojnu drogu iz kontejnera dok je bio u luci Mersin, kako bi je prodali.

Turska policija je 4. aprila 2020. godine zaplenila skoro 48 kilograma kokaina u tom kontejneru.

SDT je za organizovani kriminal nedavno optužilo Milovića, okrivljenog vođu „kavačkog klana“ Radoja Zvicera i još 19 osoba.

Republika

Foto: printscreen

 

Optuženi su za krivična dela koja su se dešavala u periodu od 2019. godine do februara 2021. godine, kako u Crnoj Gori, tako i u pojedinim državama Evrope i Južne Amerike.

To proizilazi iz grupne komunikacije na Sky ECC kriptovanoj aplikaciji između okrivljenog Ljuba Milovića i lica koja su na kriptovanoj aplikaciji koristila pinove 3AEFBA, HND5UI i 2C60CC i otvorenih izvora, odnosno vijesti sa nekih turskih portala.

- Naime, iz grupne komunikacije na Sky ECC između okrivljenog Ljuba Milovića i lica koja su na kriptovanoj aplikaciji koristila pinove 3AEFBA, HND5UI i 2C60CC proizilazi da su u martu 2020.godine, za sada nepoznata lica, na području Ekvadora, postupajući po naredbama Milovića utovarila 40 paketa, u kojima se nalazilo 47,800 kg opojne droge kokain, a koja je bila vlasništvo Milovića i lica koja su na kriptovanoj aplikaciji koristila pinove 3AEFBA, HNDSUI i 2C60CC. Dalje, iz iste komunikacije proizilazi da je kontejner iz Ekvadora brodom "Maersk Launceston" došao u luku Mersin, u Tursku dana 3. aprila 2020. godine - piše u optužnici.

Republika

Foto: Libertas

 

Navodi se da je Milović angažovao određena lica da organizuju istovar te droge radi dalje prodaje, ali da su dan kasnije, 4. aprila 2020. godine, uhapšeni a droga nađena. O tome, navodi se, svedoče i otvoreni izvori, odnosno izveštaji turskih medija.

- Proizilazi da je u policijskoj akciji u kontejneru MNBU3285127 turska policija pronašla 40 paketa, u kojima se nalazilo 47,800 kg opojne droge kokain. Sve ono što okrivljeni navode u komunikacijama ostvarenim putem Sky kriptovane aplikacije, a što se odnosi na neovlašćeno prenošenje opojne droge kokain u svrhu prodaje, potvđuje se i video materijalima koji se odnose na pronalazak predmetne opojne droge u kontejneru MNBU3285127 na brodu "Maersk Launceston" u luci Mersin, u Turskoj dana 4. aprila 2020. godine - piše u optužnici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading