NA POMOLU MEĐUNARODNI PRAVOSUDNI SKANDAL! Rusi ne daju "kavčanina"!

Autor:

Svet

27.10.2023

21:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izručenje iz Moskve Dražena Milovića sporno jer je Crna Gora prepoznata kao "neprijateljska država".

NA POMOLU MEĐUNARODNI PRAVOSUDNI SKANDAL! Rusi ne daju "kavčanina"!

Foto: mvdmedia.ru, Printscreen

Radoje Zvicer i Dražen Milović

Rusija odbija da izruči Dražena Milovića, brata "kavčanina" Ljube Milovića, policajca koji je na nekoliko optužnica zbog organizovanja milionskog narko-biznisa sa šefom "kavačkog klana" Radojem Zvicerom.

Predsednički Savet za ljudska prava i razvoj civilnog društva Rusije pozvao je ruske institucije da ozbiljno razmotre pitanje njegovog izručenja Crnoj Gori jer se, kako su naveli, mora imati u vidu da Rusija prepoznaje Crnu Goru kao neprijateljsku državu!

Crnogorska policija je u martu za Draženom Milovićem raspisala međunarodnu Interpolovu poternicu, a u maju ove godine uhapsila ga je ruska policija u Moskvi. Tada je naglašeno da je on rođak Ljube Milovića, funkcionera crnogorske policije koji je zajedno sa Zvicerom okrivljen za međunarodni kriminal, šverc kokaina i pranje novca. Ljuba Milović je i dalje u bekstvu.

BLOKIRANA IMOVINA

Republika

Foto: FOTO Libertas

Ljubo Milović (prvi s desna) sa članovima klana

 

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore blokiralo je Draženovu imovinu. Prema podacima iz katastra, reč je o objektima i zemljištu koje poseduje u mestu Donji Grahovac. Naredbe istražnih organa o blokadi imovine upisane su 7. aprila i 6. septembra, preneo je portal RTCG.

Advokati traže da ga puste

Advokati Dražena Milovića u Rusiji negirali su optužbe i zatražili da mu se ukine ekstradicioni pritvor.

U međuvremenu, crnogorske vlasti blokirale su imovinu svim članovima okrivljene grupe.

Službenici specijalnog policijskog odeljenja MUP Crne Gore satima su u martu pretresali porodičnu kuću Milovića, restoran "Grahovac" i pomoćne objekte koji su u neformalnom vlasništvu Draženovog brata Ljube, koji je crnogorskim službama nedostupan još od jula prošle godine, kada je SDT dao nalog za njegovo hapšenje.

Specijalno državno tužilaštvo je 15. septembra podiglo i Višem sudu u Podgorici dostavilo optužnicu protiv obojice Milovića, Radoja Zvicera, ranijeg policijskog funkcionera Dejana Kneževića, Miloša Mišurovića, Vladimira Bajčete, Filipa Zindovića, Petra Lazovića... Na optužnici je dvadesetak osoba.

MILIONSKI BIZNIS

Takođe, u Specijalnom sudu u Beogradu u toku je suđenje devetočlanoj grupi koju je organizovao Ljubo Milović. U grupi su i pripadnici MUP i BIA, optuženi da su krijumčarili velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Republika

Foto: Libertas

Ljubo Milović

 

- Ljubo Milović, koji je u policiji bio angažovan u sektoru za borbu protiv droge, za manje od deceniju postao je čovek od poverenja vođa "kavačkog klana". Postao je bitna karika u narko-lancu, pa i čuvar Zvicerovih miliona na tajnim računima. Prema podacima Evropola, na jednom tajnom računu u decembru 2020. posedovao je 49.624.511,10 evra. Sumnja se da takvih računa ima još - objašnjava izvor iz istrage.

Tragovi šifrovanih poruka na aplikaciji Skaj ukazuju i da je bar neko vreme proveo kod Zvicera u Latinskoj Americi. Evropol je kroz neke od 100.000 otkrivenih Milovićevih poruka na Skaju otkrio njegovu čvrstu vezu sa šefom "kavčana", kao i put droge koju su švercovali iz Ekvadora do luka u Evropi, pa čak i do Australije.

Bonus video

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading