MILOŠ IZ BEOGRADA ZAKASNIO DA PLATI POREZ ZA FIRMU JEDAN DAN I EVO KOLIKA MU JE KAZNA STIGLA! Danima se hvata za glavu!

Autor:

Vesti

27.10.2023

21:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Preduzetnicima, u nedostatku vremena od mnogih obaveza, od kojih je prva baš ta da svoj posao izvedu na nivo zarade, dese se i kašnjenja. Ona su za poreznike neopravdana.

MILOŠ IZ BEOGRADA ZAKASNIO DA PLATI POREZ ZA FIRMU JEDAN DAN I EVO KOLIKA MU JE KAZNA STIGLA! Danima se hvata za glavu!

Foto: shutterstock

Preduzetnik u Srbiji kada osniva firmu plaća 4-5 vrsta poreza, doprinosa i taksi. Tri doprinosa koji su doprinos za penzijsko, zdravstveno i nezaposlenost, porez na dobit kao i eko taksu.

Nekada u nepažnji, a nekada jednostavno slučajno, desi nam se da u procesu zaboravimo neki korak.

Porez je, hteli to ili ne, nekako završio među onim rečima kojih se plašimo. U poslednje vreme, često čujemo i o poreskim izmenama.

Primera radi, Vlada Srbije produžila je primenu ograničenja povećanja poreske osnovice za paušalce od najviše 10 odsto godišnje do kraja 2025. godine, a reč je o meri koja je uvedena izmenom Uredbe o paušalnom oporezivanju i koja stupa na snagu.

Preduzetnicima, u nedostatku vremena od mnogih obaveza, od kojih je prva baš ta da svoj posao izvedu na nivo zarade, dese se i kašnjenja. Ona su za poreznike neopravdana.

Jednom Beograđaninu to je postalo jasno iz prve ruke. Miloš (37) je zakasnio da plati porez jedan dan i za to dobio debelu kaznu.

- Zakasnio sam da na doo firmi jedan dan da platim porez i doprinose, što je bilo početkom leta, a kazna mi je stigla u oktobru i iznosi 100.000 dinara za to kašnjenje - kaže on.

On ne osporava zakonski osnov po kojem mu je inspektor napisao kaznu, ali se pita da li je realno da je kazna tri puta veća od doprinosa i poreza.

- Delimo se na one kojima se sve može i ostale koji im sve plaćamo - dodaje rezignirano ovaj Beograđanin.

Podsetimo, poslanici u Skupštini Srbije usvojili su ove nedelje više zakona iz oblasti finansija, o podsticajima u poljoprivredi, doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, kao i o posebnim postupcima radi realizacije međunarodne specijalizovane izložbe EXPO Belgrade 2027.

(Republika/Blic)

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading