LJILJANA POD OKRILJEM NOĆI ORGIJALA SA ĆERKOM, KUPALA SE MRTVAČKOM VODOM, A "CRNI TODOR" JOJ STAVIO PIŠTOLJ U RUKE? Meštani ovog Vlaškog kraja i dalje u ŠOKU: Sve zbog ljubavnice?!

Autor: Sanja Bojanović

Hronika

25.10.2023

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Stravično ubistvo koje je uzdrmalo selo Vlaški Do dobija epilog, kako meštani tvrde umešan je "Crni Todor".

LJILJANA POD OKRILJEM NOĆI ORGIJALA SA ĆERKOM, KUPALA SE MRTVAČKOM VODOM, A "CRNI TODOR" JOJ STAVIO PIŠTOLJ U RUKE? Meštani ovog Vlaškog kraja i dalje u ŠOKU: Sve zbog ljubavnice?!

Foto: shutterstock, Facebook

Istražitelji nastavljaju sa razotkrivanjem jezivih detalja jednog od najmonstruoznijih zločina u okolini Požarevca, tačnije Vlaški do, u kojem su delovi tela 56-godišnjeg Stevana A. nedavno pronađeni u šumi. Osumnjičeni za ovo stravično ubistvo su njegova bivša supruga Ljiljana J. (56), njihova ćerka A. A. (31) i sin M. A.

Prema prvim informacijama, sumnja se da je Stevana supruga Ljiljana usmrtila sa dva hica iz vatrenog oružija, a nakon toga je ostatak porodice upotrebio električni cirkular kako bi ga raskomadali. Delove tela su potom spakovali u kese i odvezli u kolima žrtve 55 kilometara dalje, gde su ga zakopali pored puta. 

Foto: ST/D. KADIĆ, Društvene mreže

 

Prema prvim informacijama navodi se da je Stevan ubijen nakon žustre rasprave sa bivšom suprugom i decom. Prema svedočenjima meštana, on je pokušao da ih izbaci iz porodičnog doma, što je izazvalo fatalni konflikt.

- Ljiljana nije bila sva svoja. Decu nije gledala nije ni oko kuće radila! Stalno se zavijala u crno, bežala od sunca! - kažu meštani. 

Meštani ovog mirnog kraja iznose svoje zaprepašćenje čudnim ponašanjem Ljiljane J. u poslednjih nekoliko meseci. Navode da se promenila nakon karantina usled pandemije COVID-19. Nakon što je saznala za preljubu svog supruga, Ljiljana se razvela od Stevana i vratila se sa decom u Vlaški Do, u kuću koju je Stevan nasledilo od svog oca, dok je on ostao da živi u Beču sa novom suprugom.

Foto: ST/D. KADIĆ

 

- Znate ovo je Vlaški kraj. Mnogi običaji se i danas upražnjavaju. Išla je "Crnom Todoru" da se klanja i ćerku uvukla u sve to. Znamo predanja naših otaca, znamo da se crno piše svakome ko se klanja jahaču smrti! Ima tamo oltar blizu kod potoka, ko zna kakvi rituali su se zbivali, komšinica mi kaže da se često tamo odvijaju i neke ritualne orgije. Kupala se i mrtvačkom vodom! Strašno! - kaže zabrinuta meštanka sela Vlaški do. 

Međutim, što je bilo posebno čudno, Stevan nije često posećivao svoju decu, iako su meštani znali da je bio duboko vezan za njih. Ljiljana je postala izolovana i neobična u svom ponašanju. Svedoci tvrde da je retko izlazila iz kuće tokom dana i da se bojala sunčeve svetlosti.

Crni Todor

Todorce, mitska bića koja su pola konji, pola ljudi, duboko su ukorenjena u slovensku mitologiju i predstavljaju jedne od najstrašnijih entiteta u narodnom verovanju Balkana. Prema narodnom predanju, todorci se pojavljuju kao bića koja izrastaju iz konjskih leđa i obavijena su plaštom koji se vijori dok jure kroz noć. Legende o todorcima ukazuju na to da se ova demonska bića pojavljuju jednom godišnje, obično negde pred kraj zime, na dan koji se u narodu naziva "Todorova subota."

Todorce imaju i svog vođu po imenu "Veliki Todor." On se razlikuje od drugih todoraca po tome što jaše belog konja, nosi beli čaršav, hrom je, i u ruci drži zveckavi lanac. Ovaj Veliki Todor je posebno moćan i strašan.

Legende o todorcima sežu unazad kroz vekove, čak i pre dolaska Slovena na Balkan. Ovaj mit je deo bogatog folklora ovih krajeva i ostaje duboko ukorenjen u kolektivnom sećanju.

 

Zajedno sa svojom ćerkom, često se oblačila u crno i nosila naočare za sunce. Mnoge komšije su primetile da su često izlazile iz kuće posle ponoći, zajedno sa ćerkom, i odlazile ka oltaru posvećenom "Crnom Todoru".

Foto: shutterstock

 

- Ljilja je umislila da je dušu dala crnom jahaču, kaže da je pričao kroz nju. Mora da ju je to navelo da to učini Stevanu, kakva tuga, nek mu je laka zamlja! - dodaje meštanka.

U izjavama koje su dali meštani, oni tvrde da su čuli od Ljiljane i njene ćerke kako je "Crni Todor" uzeo njihove duše i prisilio ih na ritualne aktivnosti, poput orgija. Ovo bizarne tvrdnje sada postaju deo istrage kako bi se potpuno razumela pozadina ovog užasnog zločina.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading