MUŠKARAC I MALOLETNIK U SRED NOĆI KRŠILI VOZILA NA ZVEZDARI: Odvaljivali retrovizore i lomili stakla!

Autor:

Hronika

19.10.2023

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilaštvu su uz krivičnu prijavu dostavljeni video snimci sa nadzornih kamera, a dalje, u dokaznom postupku, biće ispitani oštećeni i svedoci događaja.

MUŠKARAC I MALOLETNIK U SRED NOĆI KRŠILI VOZILA NA ZVEZDARI: Odvaljivali retrovizore i lomili stakla!

Foto: Shutterstock

Policija ilustracija

U saradnji PS Zvezdara i Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu 17. oktobra, po nalogu dežurnog javnog tužioca, određeno je zadržavanje Š. S. zbog sumnje da je, zajedno sa maloletnim B. G. u odnosu na koga je postupak razdvojen, izvršio krivično delo Nasilničko ponašanje.

Naime, postoje osnovi sumnje da je Š. S. zajedno sa maloletnim licem, na teritoriji opštine Zvezdara dana 10. oktobra u vremenskom periodu između 03.30 i 04.15 časova bez povoda upotrebom fizičke snage oštetio 17 vozila koja su bila parkirana u različitim ulicama, na taj način što je rukama i nogama udarao u vozila nanoseći ogrebotine i ulubljenja na karoseriji vozila, odvaljivao bočna ogledala, lomio stakla na vratima, što je izazvalo strah i uznemirenost građana, odnosno opisanim radnjama značajnije je ugroženo spokojstvo oštećenih i građana koji su u kratkom vremenskom periodu pozivali operativni sistem 192 MUPa RS i prijavljivali događaje.

Tužilaštvo tražilo pritvor

Osumnjičeni Š. S. je saslušan dana 19. oktobra godine pred postupajućim javnim tužiocem, kojom prilikom je izneo svoju odbranu, nakon čega je tužilaštvo stavilo obrazložen predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu da se odredi pritvor prema osumnjičenom u trajanju od 30 dana obzirom da osobite okolnosti ukazuju na opasnost od bekstva, da bi mogao ometati postupak uticajem ometati postupak uticanjem na svedoke, kao i da bi boravkom na slobodi u kratkom vremenskom periodu mogao ponoviti krivično delo.

Tužilaštvu su uz krivičnu prijavu dostavljeni video snimci sa nadzornih kamera, a dalje, u dokaznom postupku, biće ispitani oštećeni i svedoci događaja, narediće se antropološko veštačenje, po potrebi i druga veštačenja, prikupiti obaveštenja i sprovesti sve druge neophodne radnje, nakon čega će biti doneta odluka.

Takođe, policija u saradnji sa tužilaštvom i dalje nastavlja sa utvrđivanje podataka u vezi vlasnika vozila koja su oštećena u predmetnom događaju, jer se sumnja da je oštećeno više desetina vozila, a o čemu će tužilaštvo biti obavešteno dopunom krivične prijave.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading