STRAVIČNA BROJKA LEDI KRV U ŽILAMA! Od početka godine 26 žena ubijeno u Srbiji, od toga dve devojčice

Autor: Telegraf

Hronika

17.10.2023

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vesna Stanojević je ukazala da je potrebno da se stalno šalje poruka da žene ne treba da trpe nasilje i da se obrate nekome za pomoć, jer je zabluda da će se nasilnik promeniti.

STRAVIČNA BROJKA LEDI KRV U ŽILAMA! Od početka godine 26 žena ubijeno u Srbiji, od toga dve devojčice

Foto: shutterstock

U Srbiji je od početka godine ubijeno 26 žena od toga dve devojčice. Slučaj koji je potresao javnost dogodio se za vikend kada je Miladin L. (73) sa čak 7 uboda presudio supruzi.

Nesrećna žena imala je nekoliko ubodnih rana na vratu. Jezivo ubistvo otkrio je njihov sin koji je zatekao krvavog oca u kući. Miladinu je određen pritvor do 30 dana.

Nasilnici

Koordinatorka Sigurne kuće Vesna Stanojević izjavila je danas da su od početka godine ubijene 26 žene i da je to značajno povećanje u odnosu na prethodne godine i poručila da nijedna žena koja doživljava bilo koji oblik nasilja ne sme da trpi i treba da se obrati nekome za pomoć, jer se nasilnik neće promeniti.

Stanojevićeva je rekla da se tokom ove godine do sada dogodilo mnogo tragedija u kojima su žene ubijene i da to samo pokazuje da ima mnogo nasilnika u društvu koji se nekontrolisano ponašaju.

Vesna Stanojević je ukazala da je potrebno da se stalno šalje poruka da žene ne treba da trpe nasilje i da se obrate nekome za pomoć, jer je zabluda da će se nasilnik promeniti.

Vladičin Han

Samo desetak dana ranije u Repincu kod Vladičinog Hana, početkom godine Dragan S. (61) je nožem u vrat ubo suprugu Dušanku.

Zločin se odigrao u iznajmljenoj kući, obzirom da su se doselili iz Jastrebca. Sa Draganom i Dušankom živeli su sin i ćerka i unuci.

Za sada, nit porodica, ali ni policija, ni tužilaštvo ne mogu da kažu šta je bio motiv ubistva.

Inače, dva slučaja ove godine posebno su monstruozna obzirom da je reč o - deci.

Zaječar

Dvogodišnja Petra Valdulović iz Zajačara preminula je kada ju je brutalno prebio očuh Miloš Nikolić u februaru ove godine, tako što ju je udarao po glavi i telu dok nije prokrvarila i pala u nesvest, a njena majka Jelena Todorovska (24) sve je to posmatrala.

- Policija je na zidu u kući videla krv, a u ćošku na podu komad devojčicine iščupane kose. Urađena je DNK analiza i utvrđeno je da je to Petrina krv. Veruje se da je Miloš Nikolić, osumnjičen za njeno brutalno ubistvo, osim što ju je udarao šakama po telu i glavi, digao držeći je za kosu i udarao njenom glavom o zid dok joj nije išupao kosu sa kožom i tu je dete palo na pod - rekao je ranije sagovornik za Telegraf.rs.

Njena majka Jelena Todorovska (24) je sve posmatrala, a kako saznajemo, na saslušanju je dala izjavu, odnosno, svoje "objašnjenje" o nastanku povreda svoje ćerke od kojih je malena preminula nakon sat vremena borbe lekara da joj spasu život.

- Ona je rekla da je devojčica sama pala i ogulila deo glave o sto, a da je ona za to vreme bila u WC i nije stigla da joj pomogne - rekao je sagovornik Telegrafa.

Milošu Nikoliću preti doživotna kazna zatvora, dok se majka za sada tereti za zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica. Njena majka je 22. marta puštena iz pritvora.

Ripanj

Stojan Ilić (38) je u aprilu ove godine svojim automobilom došao u kuću N. P. u Ulici Put za žuti potok u Ripnju i pozvao je da sa njim ide do prodavnice. Sa njima je krenuo i njen brat.

Kada je brat oštećene otišao u prodavnicu, Stojan je, kako se sumnja, odvezao devojku u nenaseljeni deo Ripnja, izveo je na kosinu ispod železničke pruge, i u prostoru između rastinja oborio je na zemlju.

Zatim joj je svukao pantalone, pokidao donji veš i obnažio, pa je počeo da je ubada i to u predelu stomaka, predelu levog ramena i u predelu vrata sa zadnje strane, usled čega je devojka zadobila teške telesne povrede opasne po život i trpela bolove, a kasnije preminula.

Telo nesrećne devojke nađeno je pored puta u šipražju nedaleko od pruge Beograd - Niš. Na svega kilometar i po od kuće.

Krvavih ruku sa nožem u ruci upao je u kuću u kojoj je živela N.P. Prvo je napao i izbo njenu majku, pa babi i na kraju ujaka. Sve se to odigralo naočigled maloletne devojčice koja je uspela da pobegne napadaču.

Nakon zločina Ilić seo u automobil i pobegao. Kada ga je policija opkolila pretio je da će se ubiti istim nožem kojim je počinio zločin. Ubrzo se predao.

Stojan se na saslušanju branio da su ga spopale crne misli jer mu se N.P. u kolima rugala i smejala. I njena porodica mu se podsmevala jer ima psihičkih problema od kojih se lečio.

Rekao je da mu je jako žao zbog svega sto se dogodilo i da hoće da izvrši samoubistvo.

Njemu prema našem krivičnom zakonu preti kazna doživotnog zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading