MUP APELUJE DA SE NE PALE STRNJIŠTA POSLE ŽETVE: Pojačana kontrola u Sremu!

Autor:

Hronika

14.10.2023

23:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković naglasila je da je u toku današnjeg dana, za nekoliko sati, napisano 49 prijava.

MUP APELUJE DA SE NE PALE STRNJIŠTA POSLE ŽETVE: Pojačana kontrola u Sremu!

Foto: youtube.com/Pancevo RTV

V.d. načelnika Sektora za vanredne situacije Luka Čaušić je, prilikom obilaska Sremskog okruga, gde se sprovodi pojačana kontrola paljenja strništa, istakao da broj požara na otvorenom i građevinskim objektima ove godine znatno manji nego prethodne, ali da je u prvih 14 dana oktobra zabeležen značajan porast požara na otvorenom zbog čega se i krenulo u akciju pojačane kontrole.

- Ove godine smo imali 16.673 požara, a prošle 21.127 ukupno. U pogledu požara na otvorenom ove godine je registrovano 9.888, a prošle 13.803 - precizirao je Čaušić.

 
Prošle godine, kako je naveo, na teritoriji upravo Sremskog upravnog okruga u oktobru je bilo deset požara na otvorenom, a za prvih 14 dana ovog meseca ima 226.

- Na teritoriji cele Srbije prošle godine u oktobru bio je 171 požar, a ove godine tokom ovog meseca 1.283 i upravo smo zato danas sa kolegama iz Ministarstva poljoprivrede pokrenuli akciju pojačane kontrole paljenja strnike - kazao je Čaušić.

 
Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković naglasila je da je u toku današnjeg dana, za nekoliko sati, napisano 49 prijava i dodala da akcenat ove kontrole nije na represiji već na podizanju svesti građana o opasnostima paljenja strnike na otvorenom.
 
Najavila je da će ovakve akcije biti sprovedene u celoj Srbiji i da im je cilj da se zaustavi ovakav način paljenja strnike.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading