PEŠKIR NA GLAVI I LISICE NA RUKAMA: Evo kako je uhapšena Katarina Baćović koja se sumnjiči da je učestvovala u kopanju tunela u Višem sudu u PODGORICI!

Autor:

Hronika

13.10.2023

23:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi krupni trag u tom slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra.

PEŠKIR NA GLAVI I LISICE NA RUKAMA: Evo kako je uhapšena Katarina Baćović koja se sumnjiči da je učestvovala u kopanju tunela u Višem sudu u PODGORICI!

Foto: Printscreen/RTCG

Podgoričanki Katarini Baćović, koja je osumnjičena da je deo kriminalne grupe koja je navodno kopala tunel ispod Višeg suda, određeno je zadržavanje do 72 sata. Pred policijskim inspektorima, kako se saznaje, Baćović je priznala da je imala, kako se ispostavilo, određenu ulogu u slučaju poznatom u javnosti kao "Tunel".

Više detalja zasad nije poznato. Prema nezvaničnim saznanjima, Baćović je obavestila tužilaštvo da odbija usluge advokata Srđana Lješkovića i da će se sama braniti.

Lješković je to potvrdio, ističući da su ga angažovali Katarinini roditelji ali da su mu kasnije iz tužilaštva predočili da ona ne želi da je on zastupa.

Republika

Foto: Printscreen/RTCG

 

Uhapšena zbog sumnje da je bila deo kriminalne grupe

Katarina Baćović uhapšena je juče po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) zbog sumnje da je deo kriminalne grupe koja je iskopala tunel do depoa Višeg suda u Podgorici.

Marjanu Vuljaju, koji se sumnjiči da je Katarini Baćović pomogao u skrivanju, određeno je zadržavanje do 72 sata.

Zadržavanje do 72 sata određeno je i Ivici Piperoviću, osumnjičenom za učešće u aferi "Tunel", kao i Nikoli Milačiću, saznaje TVCG.

Prethodno su krivične prijave zbog kriminalnog udruživanja, teške krađe i sprečavanja dokazivanja u saizvršilaštvu, podnijete protiv grupe državljana Srbije Veljka Markovića (32), Milana Markovića (53), Dejana Jovanovića (30) i Vladimira Erića (32), koji su označeni kao kopači 30 metara dugog tunela.

Kako smo ranije pisali, policija je za Katarinom Baćović tragala od sredine septembra, a uhapšena je juče po nalogu Osnovnog državnog tužilaštva (ODT) zbog sumnje da je bila deo kriminalne grupe koja je obila depo Višeg suda u Podgorici.

Policija je prikupila dokaze koji ukazuju da je Baćović pod lažnim identitetom Andrijana Marić iznajmila privatni stan iz čijeg su podruma "rudari", svi državljani Srbije, prokopali tunel do depoa Višeg suda u Podgorici.

Kako je pomogla u kopanju tunela

Ona je identifikovana kao osoba koja je iznajmila stan u Njegoševoj 12 iz kog su pripadnici te ekipe prokopali tunel do Višeg suda. U toj istrazi saslušana je i njena majka Maja Baćović, inače upraviteljica sudske pisarnice, koja je negirala umešanost u tešku krađu.

Provala u sudski depo primećena je 11. septembra, kada su nadležni najpre utvrdili da je neko "samo" ispreturao dokaze. Međutim, dok je još trajao uviđaj u obijenom depou i letimični popis dokaza u najvažnijim predmetima, otkriveno je da su lopovi u depo ušli podzemnim prolazom iz Njegoševe ulice broj 12.

Prvi krupni trag u tom slučaju, kombi koji su koristili osumnjičeni, policajci su pronašli 13. septembra.

Dan kasnije pronašli su i stan u podgoričkom naselju Zabjelo, gde im je navodno bila baza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading