DOK SRBIJU NEOPRAVDANO OPTUŽUJU DA JE ZEMLJA TERORISTA, U OVOJ EVROPSKOJ DRŽAVI JE HAOS! Pucnjave, eksplozije, bombaški napadi u porastu

Autor:

Hronika

06.10.2023

14:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslednjih nedelja moglo se čuti sa više strana da je naša zemlja - zemlja terorista, naročito nakon poslednjih dešavanja na KiM. Dok se Srbija etiketira neopravdano, u zemlji EU divlja pravo nasilje.

DOK SRBIJU NEOPRAVDANO OPTUŽUJU DA JE ZEMLJA TERORISTA, U OVOJ EVROPSKOJ DRŽAVI JE HAOS! Pucnjave, eksplozije, bombaški napadi u porastu

Foto: shutterstock

Muškarac (20) uhapšen je zbog pucnjave, dok je drugi muškarac uhapšen zbog sumnje da je ubio devetnaestogodišnjaka u Stokholmu. Takođe, jedna osoba pronađena je sa prostrelnom ranom na jugozapadu Švedske, pri čemu se za dvojicom svedoka incidenta traga.

Sve ovo su najnovije vesti sa naslovnih strana švedskih medija. Da nisu naglašena imena gradova gde je došlo do ovih tragedija, pomislili bismo da je reč o izveštajima iz organizovanih kriminalnih i narko kartelima Meksika, međutim, radi se, ni manje ni više, nego o pitomoj Švedskoj.

Švedska je prva zemlja u Evropi, a u svetu odmah iza Meksika, koja trenutno nije u ratu, a doživela je najviše bombaških napada na svojoj teritoriji.

Poznati kriminolog upozorio je već ranije da je ta skandinavska zemlja postala evropska prestonica kada su u pitanju ovakvi napadi.

U Švedskoj vlada porast sukoba širom zemlje, a takođe i vlasti se suočavaju sa teškom borbom za uspostavljanje reda i zakona.

Krajem septembra tri osobe su ubijene samo u toku jedne noći, a u pitanju su različiti incidenti. A samo prošlog četvrtka dvojica muškaraca ubijena je u Stokholmu, dok je jedna žena stradala u eksploziji kuće.

Dok se Srbija suočava sa velikim tragedijama o kojima su izveštavali i svetski i regionalni mediji, premijer Švedske ističe da njihova zemlja još nije videla ništa slično, kao i to da nijedna druga zemlja u Evropi nije iskusila ovakvu situaciju.

Između ostalog, prošle godine je stradalo više od 60 ljudi u pucnjavama širom Švedske, što je dosad najviše zabeleženo, pa tako je jasno da Srbija nije zemlja nasilja u kojoj se samo to događa.

Deca ubice

Švedski premijer je rekao da će nastaviti s pojačanim nadzorom, kao i sa strožim kaznama za kršenje zakona o oružju.

Trenutno, Srbija se našla na udaru stravičnih tragedija u kojima su stradala nedužna deca. Majski zločini naša zemlja pamtiće zauvek, a nedavno je došlo do još jednog strašnog događaja, gde je strdao dečak u Niškoj Banji i to od ruke svog druga.

Međutim, Švedska vodi težu borbu sa maloletnicima, gde su najčešće oni ti koji učestvuju u ubistvima, i to su najpre mlade osobe od 13 do 16 godina.

Prema podacima, švedska policija u avgustu uhapsila je 69 osoba mlađih od 18 godina, a u istom mesecu pre dve godine u pritvoru je bilo tek 14 maloletnika, što je znatno velika razlika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading