KO JE MALI SENTA KOJI JE OPTUŽIO ZVONKA VESELINOVIĆA DA JE NARUČIO NJEGOVO UBISTVO? Bivši načelnik sklon malverzacijama: Štitio Šarića, zamerio se Hrkalovićki, ali OVO JE NEVEROVATNO!

Autor:

Hronika

04.10.2023

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas je razbucana laž koju su prethodnih dana plasirali policijski inspektori Slobodan Milenković i Dušan Mitić, a evo šta je sve prethodilo ovome.

KO JE MALI SENTA KOJI JE OPTUŽIO ZVONKA VESELINOVIĆA DA JE NARUČIO NJEGOVO UBISTVO? Bivši načelnik sklon malverzacijama: Štitio Šarića, zamerio se Hrkalovićki, ali OVO JE NEVEROVATNO!

Foto: Tanjug/printscreen/ilustracija

MAli Senta

Slobodana Milenkovića, bivšeg načelnika odeljenja za narkotike beogradske policije, poznatijeg pod nadimkom Mali Senta, javnost je upoznala u procesu "Jovanjica" kao nekog ko je "prijavio ovaj slučaj", ali i te kako ga poznaju po različitim malverzacijama i spekulacijama za koje su ga vezivali.

Da podsetimo, danas je razbucana laž koju su prethodnih dana plasirali policijski inspektori Slobodan Milenković i Dušan Mitić, preko advokata Zdenka Tomanovića, da je navodno već isplaćeno po 500.000 evra za ubistvo Malog Sente i Mitića. Kako saznaje Republika, saslušan biznismen Zvonko Veselinović, kog je u policiji Milenković naveo kao navodnog naručioca ubistva. 

Veselinović je odmah zatražio da ide na poligraf i prošao je poligrafsko ispitivanje sa pitanjima na ovu temu.

 

Prema informacijama Republike, on i njegov advokat izneli su zahtev da poligrafskom ispitivanju bude podvrgnut i inspektor Milenković, koji je izneo tvrdnje da se priprema njegova likvidacija.

Mali Senta sklon malverzacijama

Ovo nije prvi put da se ime Slobodana Milenkovića, Malog Sente, pojavljuje u različitim spekulacijama i malverzacijama.

Još pamtimo kako je Služba unutrašnje kontrole MUP Srbije istraživala Slobodana Milenkovića, bivšeg načelnika odeljenja za narkotike beogradske policije, zbog zloupotrebe položaja, odnosno uklanjanja dokaza u pojedinim predmetima.

Prema podacima kojima raspolaže SUK, postojala je sumnja da je Milenković imao svoje dilere-doušnike, s kojima je nameštao druge ulične trgovce narkoticima. Jedan od njih je N. P., koji je radio jednog narko-bosa iz Novog Pazara.

Štitio Šarića

Poznato je javnosti i da je Slobodan Milenković na sve načine štitio Darka Šarića. Narko-bos i vođa kriminalnog klana je, zahvaljujući ovoj podršci, uspeo nekoliko puta da izbegne privođenje. Izvori portala Republika.rs upućeni u veze Šarića s Malim Sentom, koji je svojevremeno bio načelnik za narkotike beogradske policije, kažu da je Milenković izvodio svakakve vratolomije da bi spasao Šarića.

Prema rečima našeg izvora, svi pamte Milenkovićevu akciju obezbeđivanja Šarića kojom je zaustavio istragu Bezbednosno- informativne agencije i sačuvao narko-bosa od hapšenja.

- Pripadnici BIA danonoćno su radili na sakupljanju dokaza protiv Šarića. Pripremana je akcija kojom je trebalo da se zaustavi automobil u kojem je bio Šarić. Postojale su jake indicije u vezi sa svakim slučajem koji su radili, te je to bila prilika da ga zaustave, ispitaju i najverovatnije privedu - priča naš izvor upućen u konkretnu akciju.

Sve je, kako kaže, išlo po planu dok druga kola nisu presekla putanju i zaustavila pripadnike BIA.

- Kao u američkim filmovima, Senta je svojim automobilom uleteo ispred vozila. Preprečio im je put tako da su bili prinuđeni da se zaustave. Kao pripadnik MUP, izvadio je legitimaciju i počeo da glumi policajca. Od kolega iz BIA tražio je da se legitimišu. Sve je to trajalo desetak minuta, brzo je utvrđeno ko je u automobilu koji je zaustavljen. Za to vreme, Šarićevo vozilo je nastavilo kretanje i zbog čitave zbrke koju je inscenirao Mali Senta dobio je na vremenu - navode naši sagovornici.

Posle Sentine intervencije cela akcija je propala.

- Prosto je bilo nemoguće nastaviti poteru. Ne znate u kom pravcu je Šarićevo vozilo otišlo, izgubili ste trag. Ta šansa da ga privedu, možda i uhapse je propala samo zahvaljujući Malom Senti, koji je čuvao i obezbeđivao Šarića - uvereni su naši sagovornici.

Tužilaštvo ga više puta zvalo na razgovor, pa i o "Skaju"

Slobodan Milenković je u julu prošle godine pozvan da se izjasni na informacije objavljene u medijima, pored ostalog i o tome da li je koristio aplikaciju "Skaj" na telefonu, kodno ime Bokan", kao i na sadržaj razgovora koji su objavljeni.

On međutim nije hteo da se izjašnjava o tome bez konsultacija i odobrenja svojih nadređenih u MUP-u, kao i na većinu drugih pitanja tužilaštva koja se tiču provere navode bivših visokih funkcionera MUP-a objavljenih u medijima.

Milenković je tužilaštvu predao kratku pisanu izjavu. 

Dijana Hrkalović ozbiljno optužuje malog Sentu

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka MUP, tvdi da je Slobodan Milenković, načelnik odeljenja za borbu protiv droge beogradske policije, korumpiran, diluje drogu, štiti kriminalce dok obične ljude prebija i reketira.

Obračun s Malim Sentom započela je na Tviteru, a raskrinkavanje nekadašnjeg kolege bio je povod da je pitamo za sve detalje u vezi s Milenkovićem, odnosno zbog čega protiv njega nije pokrenula postupak dok je bila na čelu policije

- Pritužbi na njegov rad je bilo i u vreme dok sam bila na funkciji u MUP. Time se bavila Služba unutrašnje kontrole, ali nisu imali dovoljno dokaza protiv njega - kaže Hrkalovićeva na naše pitanje zašto nije reagovala.

Hrkalovićkine tvrdnje o Milenkoviću kao korumpiranom policajcu privukle su veliku pažnju medija.

- Pogrešila sam u toj izjavi jer on nije više policajac, već opozicioni političar, a korumpiran je svakako. Sentu brane ovi što ovoliko vole Amerikance i njihove sankcije, a kada ih američka agencija za borbu protiv narkotika DEA bude više puta odlikovala kao mene za doprinos u svetskim zaplenama droge, onda mogu meni da drže predavanje o tome ko diluje drogu, a ko ne. Osim što uzima procenat od dilovanja i štiti svoje dilere, Milenković radi još mnogo drugih kriminalnih radnji. Uzgred, to je ona ista DEA što me je navodno smenila. Takođe, obučavana sam od FBI za kriminalističkog profajlera nekoliko meseci pred moj odlazak iz MUP od njihovog najboljeg stručnjaka za profilisanje kriminalaca Stivena Konlona, po kom je napravljena serija na Netfliksu. Mislite da bi FBI sa svojim najstrožim bezbednosnim proverama obučavao kriminalca? Teško. Mislite li da ne mogu da prepoznam kriminalca kad nešto čujem i saznam? Još teže. A ovde sada mirišem kriminalca na kilometar.

Hrkalović tvrdi da Sentu veličaju, a nju linčuju.

- Opozicija i Šolakovi mediji mene linčuju, a njega veličaju. Logično, on se prodao opoziciji i, sudeći po njegovoj hacijendi u Malom Požarevcu, ne za male pare, a ja nisam. Vrlo je prosto. E sad, pošto oni njega veličaju, obećala sam na jednoj društvenoj mreži da ću pokazati koga on veliča. Vidite ovo srce i "DH"? Vidite ovu rečenicu: "Tvoj život je tvoja poruka." On veliča mene. Ja sam mu idol. Hajde sad da čujem sve ove što ga brane, a mene linčuju, baš me zanima kako će sad da odgovore na ovo. I pogledajte pažljivo godinu, 2018, nekoliko meseci pred moj odlazak iz MUP. Jesam li mogla da postanem kriminalac u tih nekoliko meseci? Teško. A ovo srce ovde nek svako tumači po svojoj volji.

Više puta izbegao svedočenje u slučaju Jovanjica

Inspektor Slobodan Milenković, zvani Mali Senta, ni 27. septembra nije svedočio u postupku "Jovanjica 1", kako je i najavio njegov advokat Zdenko Tomanović obrazlažući da je njegov klijent zamolio sud da se svedočenje odloži za kraj novembra. Tada će, dodao je Tomanović, Milenković, prema stavu lekara, biti u stanju da se pojavi na sudu.

Zanimljivo je da nekadašnji prvi čovek odeljenja za droge beogradske policije dosad uopšte nije svedočio u ovom postupku uprkos tvrdnjama opozicionih medija da će na sudu "svašta ispričati" o navodnim vezama vrha vlasti s vlasnikom "Jovanjice" Predragom Koluvijom.

S obzirom da to da Milenković i dalje odbija da se pojavi na sudu, pozivajući se na bolest, ispada da je sve bilo u stilu "tresla se gora, rodio se miš", a od gromoglasnih najava "razotkrivanja" ni traga ni glasa.

U međuvremenu je Milenković postao idol opozicije i njenih medija, pa mu je tako ispred Specijalnog suda u Beogradu 6. septembra organizovan skup podrške, na koji su pozvali organizatori protesta "Srbija protiv nasilja". Međutim, nisu ga dočekali jer se ni tada nije pojavio na suđenju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (5)

Loading
Vladimir

04.10.2023 22:37

Ovakvog inspektora predsednik republike odlikuje zlatnom medaljom za zasluge?! Sramota!

Vladimir

04.10.2023 22:51

Pogledajte kako Vučić uručuje orden inspektoru Milenkoviću VIDEO https://nova.rs/vesti/hronika/video-pogledajte-kako-vucic-urucuje-orden-inspektoru-milenkovicu/

Oskar

05.10.2023 00:02

Na sve spreman tkzv. Mali Senta... Dečko očigledno pati od ludila veličine, umislio je da je bitan faktor u državi. Šolakovi izdajnički mediji nisu svesni da veličaju klasičnog kriminalca beskurpuloznog, moralnu nakazu. Mnogo je zla naneo taj nesoj. Vreme će pokazati i dokazati njegova nedela.

Vladimir

05.10.2023 23:54

@Oskar - Takvom inspektoru predsednik republike je uručio zlatnu medalju za zasluge?! Strašno!