ZAVRŠENO SUĐENJE VALJEVSKOM KLANU, TRAŽI SE 184 GODINE KAZNE ZATVORA: Laza Bombaš pokušao da se obesi, Jeličić u sudnici prerezao vrat i urinirao pred većem!

Autor:

Hronika

29.09.2023

20:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zakazao izricanje druge prvostepene presude pripadnicima ''valjevske grupe''.

ZAVRŠENO SUĐENJE VALJEVSKOM KLANU, TRAŽI SE 184 GODINE KAZNE ZATVORA: Laza Bombaš pokušao da se obesi, Jeličić u sudnici prerezao vrat i urinirao pred većem!

Foto: MUP Srbije

Posle 14,5 godina suđena, Specijalni sud u Beogradu je za 8. oktobar zakazao izricanje druge prvostepene presude pripadnicima ''valjevske grupe''. Javni tužilac za organizovani kriminal je u završnoj reči predložio sudu da pripadnike ove grupe osudi za više krivičnih dela, na kazne zatvora od ukupno 184 godine, dok je odbrana optuženih tražila oslobađajuće presude

Naime, tužilac je predložio da se Milan Lazarević (51), zvani Laza Bombaš, inače vođa ''valjevske grupe'', za dva krivična dela iznuda osudi na kazne zatvora od 15 i 12 godina, dok je za krivično delo  podstrekavanje na ubistvo boksera Željka Đedovića (30) osudi na maksimalnu kaznu zatvora, odnosno na 40 godina.

Za drugooptuženog Zorana Jeličića, koji se suočava s optužbom za pucanje na Željka Đedovića, tužilac je predložio kaznu od 40 godina zatvora, dok je za trećeoptuženog bivšeg policajca, Milana Milijanovića, predložena kazna od 20 godina takođe zbog ubistva Đedovića.

Što se tiče trojice optuženih za tri krivična dela iznude, tužilac je predložio sledeće kazne: Aleksandar Pavlović bi trebao biti osuđen na sedam, pet i četiri godine zatvora, dok bi Dejan Velimirović trebao dobiti kazne od sedam i četiri godine zatvora za dva krivična dela iznude.

Što se tiče istih krivičnih dela, tužilac je predložio kazne zatvora za Nebojšu Goloskokovića od šest i sedam godina, dok bi Mirko Lazarević i Aleksandar Bošković trebali biti osuđeni na kazne zatvora od po šest godina za po jedno krivično delo iznude. Za Marka Miličkovića, takođe za isto krivično delo, predložena je kazna zatvora od pet godina.

Republika

Foto: MUP Srbije

Zoran Jeličić

Tužilaštvo je odustalo od optužbi da su Jeličić i Lazarević počinili krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materijala, kao i od optužbe za zločinačko udruživanje za sve optužene osim za vođu grupe, odnosno Lazarevića. Takođe, odustalo je od optužbe za krivično delo falsifikovanje u slučaju Mirka Lazarevića.

Suđenje sve vreme prate kontroverze, kršenje zakona i drugi proceduralni propusti, kao i ekscesi koje je uglavnom priređivao optuženi Zoran Jeličić. Bio je u bekstvu i za njim je bila raspisana poternica kad je u maju prošle godine napustio stan u kom je bio u kućnom pritvoru sa elektronskim nadzorom.  Ponovo je uhapšen 12. oktobra, samo nedelju dana posle Lazarevića.

Tokom sudskog postupka pokušao je sebi da prereže vrat u sudnici, mokrio je pred sudskim većem i udario branioca koji mu je postavljen po službenoj dužnosti, a potom je sudiji pismom pretio smrću. Drugo preteće pismo poslao je u novembru prošle godine i to iz bekstva.

Republika

Foto: Printskrin/Youtube/MUP Srbije

Laza Bombaš

Laza Bombaš je uhapšen 2009. godine i u pritvoru je proveo sedam i po godina. Za to vreme bio je u strogo čuvanom delu CZ, gde su u pritvoru bili Milorad Ulemek Legija, Andrija Draškovića i mnogi drugi kriminalci. Zatim je pušten u kućni pritvor uz nanogicu i branio se sa slobode. Za to vreme promenjene su četiri sudije, odloženo je u proseku svako drugo suđenje, a nije doneta nijedna presuda koja se odnosi na celu grupu.

Tužilaštvo tvrdi da je Milan Lazarević bio vođa organizovane kriminalne grupe. Prema optužbama, Zoran Jeličić je, po navodnom nalogu Lazarevića, prerušen kao policajac, izvršio ubistvo njihovog rivala Željka Đedovića 2009. godine ispred sportske hale u Valjevu. Optužen je i policajac koji je ustupio svoju uniformu za ovu akciju. Prema navodima optužnice, motiv za ovaj zločin bio je osveta, jer se Željku Đedoviću prethodno sudilo za pokušaj ubistva Milanu Lazareviću.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading