AFERA TUNEL SE ZAVRŠAVA: Narađeno hitno zatrpavanje prolaza ispod Višeg suda u Podgorici

Autor: Vijesti

Hronika

28.09.2023

23:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Crne Gore je tokom današnje sednice usvojila predlog za davanje saglasnosti za preduzimanje aktivnosti s ciljem vraćanja podzemnog tunela u prvobitno stanje.

AFERA TUNEL SE ZAVRŠAVA: Narađeno hitno zatrpavanje prolaza ispod Višeg suda u Podgorici

Foto: Vlada Crne Gore/R.Koprivica

Tunel

 Ovaj podzemni tunel prostire se od stana u Njegoševoj ulici u Podgorici, ulaz broj 12, pa sve do depoa Višeg suda u istom gradu.

Odluka Vlade doneta je u svetlu teškog krivičnog dela koje se dogodilo 11. septembra ove godine, kada je depo Višeg suda u Podgorici bio obijen i tunel iskopan. Ovaj tunel ostao je neobezbeđen, kao i saobraćajnica i pešačke zone koje se nalaze ispod njega. Zbog toga je ocenjeno da je neophodno što pre preduzeti mere za njegovo zatrpavanje i adekvatnu sanaciju.

Nadležna služba će brzo sprovesti ove aktivnosti kako bi se obezbedila bezbednost i integritet tunela, saobraćajnice i pešačkih zona. Osnovno državno tužilaštvo je već obavestilo Upravu policije da je uviđaj okončan i dalo saglasnost za izvođenje građevinskih radova kako bi se zatrpao iskopani tunel.

Treba napomenuti da su nakon otkrivanja ovog tunela iz suterena zgrade u Njegoševoj ulici do sudskog depoa, policija identifikovala više osoba koje su bile uključene u ovu operaciju, među kojima su četvorica Srba iz Loznice: Veljko Marković (32), njegov stric Milan Marković (53), Dejan Jovanović (30) i Vladimir Erić (32). Nakon što je provala otkrivena, osumnjičeni su napustili Crnu Goru autobusima i pobegli u Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Pored ova četiri Srbina, još šest osoba se sumnjiči za učešće u ovom zločinu. Među osumnjičenima je i Katarina Baćović iz Podgorice, koja je koristila lažna dokumenta kako bi iznajmila stan iz kojeg je započeto kopanje tunela. Ona je, inače, ćerka upravnice sudske pisarnice.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading