ĆENTA VIKAO U ZATVORU "UPRAVNIČE, UPRAVNIČE"! Sve o čuvenoj tuči sa Giškom

Autor:

Hronika

19.09.2023

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorđe Božović Giška bio je poznat kao snažan i hrabar muškarac, koji nije izbegavao tuče ni sa kim.

ĆENTA VIKAO U ZATVORU "UPRAVNIČE, UPRAVNIČE"! Sve o čuvenoj tuči sa Giškom

Foto: Youtube/Sjećanje na Srpsku Krajinu/RTB

 Poznato je da se sukobljavao "fer" načinom, kako se to govorilo, sa najjačim likovima svog vremena, uključujući Žorža Stankovića, Miodraga Stojanovića Gidru, i Dragana Joksovića Joksa. Sa Joksom se Giška sukobio čak dva puta, a drugi put su se, kažu, tukli čak 45 minuta u Podgorici!

Međutim, najzanimljivija priča je o njegovom sukobu sa Radetom Ćaldovićem Ćentom u zatvoru. Legenda kaže da se njihova tuča završila kada je Ćenta počeo dozivati čuvara "Upravniče, upravniče" dok ga je Giška udarao.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Giška

 

Ovaj sukob potiče od ranijeg događaja kada je Giška bio još mladić, a Ćenta mu je postavio zasedu sa grupom momaka koji su ga pretukli.

Priča dalje kaže da je Giška, kada je prvi put stigao u Italiju sa Asimom Čauševićem, dočekan od strane Drneta i Ćente sa njihovom ekipom. Ćenta je naredio Drnetu da puca na Gišku, ali pištolj nije hteo da opali, pa je Drne rekao: "Bog te čuva" i bacio pištolj. Nakon toga, Drne je postao vođa italijanske mafije u Milanu i postao Giškin prijatelj.

Postoji priča da je Giška čuo da ga je Ljuba Zemunac ogovarao, pa je došao sa Borisom Petkovim kod Doma omladine i izazvao Ljubu na dvoboj. Ljuba ga je, umesto da se sukobe, zagrlio i rekao: "Pusti te zle glasove što nas provociraju, mi smo dva viteza, ti si kao ja." Tada su postali prijatelji.

Foto: Pixabay, Facebook

Ljuba Zemunac

 

Kada je Ljuba Zemunac ubijen, Giška je poslao pismo Ćenti povodom toga i rekao da se odriče "Majmuna" (Ljube) jer je smatrao da je Ćenta kukavički postupio ubivši Ljubu.

Vuković, koji je kasnije postao poznat kao vođa Voždovca, tek se pojavio u Beogradu nakon smrti Giške i preuzeo teritoriju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading