PORODICE ŽRTAVA DANAS OČI U OČI SA BELIVUKOVIM KLANOM! Svedoči i mladić koga su silovali i mučili

Autor:

Hronika

18.09.2023

08:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i članovima njihovog klana nastavlja se danas u Specijalnom sudu u Beogradu svedočenjem porodica žrtava, za čija mučenja i likvidaciju su, po navodima optužnice, krivi članovi ove kriminalne organizacije.

PORODICE ŽRTAVA DANAS OČI U OČI SA BELIVUKOVIM KLANOM! Svedoči i mladić koga su silovali i mučili

Foto: Ilustracija: republika.rs, Tanjug/R.Prelic, E/stock, starsport

Veljko Belivuk i Marko Miljković

U Posebnom odeljenju Višeg suda u Beogradu, suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i drugim članovima njihovog kriminalnog klana, optuženih za niz najtežih krivičnih dela, uključujući sedam slučajeva teških ubistava, zločinačko udruživanje, trgovinu drogom, nedozvoljeno posedovanje oružja i silovanje, nastavlja se danas.

U toku ovog sudskog procesa, ključni svedoci su bivši članovi ove kriminalne grupe, koji su odlučili da svedoče protiv svojih bivših saučesnika u zamenu za blaže kazne. Njihova svedočenja su dovela u vezu ovaj klan sa još nekoliko ubistava, ne samo u Srbiji i Crnoj Gori, već i u drugim evropskim zemljama.

Poslednjih nekoliko glavnih pretresa, koji su se održavali u Specijalnom sudu u Ustaničkoj ulici u Beogradu pod snažnim obezbeđenjem, bila su posebno emotivna jer su članovi porodica oštećenih, žrtava koje su oteli i odvodili u vikendicu u Ritopeku gde su ih surovo mučili i likvidirali, dobili priliku da ispričaju svoje priče. Žrtve su pretrpele strašne patnje, a tela su uništavana kako bi se uklonili potencijalni dokazi.

U sudnici su se čule potresne reči ljudi koji su izgubili svoje najbliže - udovica, majki, očeva, sestara. Jedna od njih, udovica vođe navijačke grupe "Jang bojs," Gorana Veličkovića Goksija, opisala je kako se porodica žrtava priprema za suočavanje sa optuženima u sudnici.

- Uplašila sam se da neću moći da izdržim, ali onda ohrabrim sebe i rešim da budem jaka zbog Gorana i zbog dece. Pijem lekove, pa sam se nadala da će mi to pomoći. Bio mi je problem da počnem da pričam, a kada sam krenula počele su da mi se vraćaju neke scene u glavi. U jednom trenutku bilo mi je jako loše, više nisam mogla da stojim niti da se skoncentrišem - prisetila se ona.

BONUS VIDEO:

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading