PRVI SNIMCI NAKON EKSPLOZIJE U LEŠTANIMA: Iz fabrike za proizvodnju raketnog goriva kuljao oblak dima, paljevina se oseća na sve strane (VIDEO)

Autor:

Hronika

16.09.2023

10:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na radnoj mašini za proizvodnju raketnog goriva došlo je do pregrevanja ulja, što je izazvalo eksploziju u fabrici u Leštanima.

PRVI SNIMCI NAKON EKSPLOZIJE U LEŠTANIMA: Iz fabrike za proizvodnju raketnog goriva kuljao oblak dima, paljevina se oseća na sve strane (VIDEO)

Foto: instragram.com/printscreen/serbialive_beograd

Leštane

Jutros oko 6 sati u kompleksu firme "EDePro" u Leštanima doslo je do eksplozije na radnoj mašini za proizvodnju raketnog goriva.

Prema prvim informacijama na radnoj mašini za proizvodnju raketnog goriva došlo je do pregrevanja ulja, što je izazvalo eksploziju na samoj mašini.

Saobraćaj ispred fabrike firme "EDePro" u Leštanima, gde je rano jutros došlo do eksplozije na radnoj mašini za proizvodnju raketnog goriva, sada je normalizovan. Jutros, kada se eksplozija dogodila, sa puta se video ogroman oblak dima kako kulja iz fabrike.

U dvorištu fabrike i dalje se nalaze policijska vozila i grupe zaposlenih.

Ispred fabrike sada je mirno, dima nema, a na društvenim mrežama pojavili su se snimci kako je to izgledalo neposredno posle eksplozije. 

Na tim snimcima koje možete podledati OVDE, vidi dugačak dim kako kulja iz fabrike.

Neprijatan miris paljevine i dalje se oseća.

Pripadnici sektora za vanredne situacije su obezbedile mesto eksplozije, a prema prvim informacijama nema povređenih, ni žrtava.

Podsetimo, reč je o fabrici u kojoj je pre dve godine takođe došlo do eksplozije u kojoj su poginula tri radnika fabrike, a 16 povređeno.

Fabrka "Edepro" proizvodi rakete za protivgradnu odbranu, a 2021. godine do eksplozije je došlo u magacinu površine od 240 metara kvadratnih u kome je bilo uskladišteno 500 raketa sa po 30 kilograma raketnog goriva.

Podsetimo, u eksploziji u fabrici u kojima se pravi protivgradne rakete i municija Leštanima na licu mesta poginula su dva radnika M.J. i M.S. Kasnije, u bolnici, preminuo je i treći radnik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading