UŽAS BOŽIJI! JUTROŠNJA EKSPLOZIJA BILA U FABRICI EDEPRO, PROŠLI PUT STRADALA 3 MLADIĆA: Oglasio se MUP o novoj detonaciji u Leštanima

Autor: Republika

Hronika

16.09.2023

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U istoj fabrici su 23. novembra 2021. godine u eksploziji poginula tri mlada radnika B.R. (28), M.J. (38) i M.S. (21).

UŽAS BOŽIJI! JUTROŠNJA EKSPLOZIJA BILA U FABRICI EDEPRO, PROŠLI PUT STRADALA 3 MLADIĆA: Oglasio se MUP o novoj detonaciji u Leštanima

Foto: E-Stock

Policija na mestu eksplozije u Leštanima

Jutros oko 6 časova u kompleksu firme „EDePro“, u Leštanima, došlo je do eksplozije na radnoj mašini za proizvodnju raketnog goriva.

Prema prvim informacijama, nema povređenih, niti žrtava eksplozije.

Sve hitne službe su na terenu i sledi dalji rad.

- Policija je preventivno zatvorila sve prilaze fabrici, od isključenja sa auto-puta Bubanj potok u smeru ka Leštanima i od Leštana ka Bubanj potoku - navedeno je u saopštenju MUP-a. 

Podsetimo, u istoj fabrici su 23. novembra 2021. godine u eksploziji poginula tri mlada radnika B.R. (28), M.J. (38) i M.S. (21).

Tog utorka zemlja se zatresla u beogradskom prigradskom naselju Leštane. U pogonu fabrike „Edepro“, koja se bavi proizvodnjom protivgradnih raketa, ali radi i za namensku industriju, dogodila se stravična eksplozija, a delovi raketa i motora leteli su i dalje od kilometra od mesta detonacije. Nad pogonom se podigla pečurka belog dima koja je dodatno prepala meštane Leštana.

Epilog je bio sledeći – dva radnika poginula su na mestu, a treći je umro dva dana kasnije u bolnici od zadobijenih opekotina, dok je petoro povređenih. Oštećeno je oko 70 kuća. Na većini objekata popucali su prozori i popadali crepovi sa krovova, ali je bilo i ozbiljnijih oštećenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading