PORESKI INSPEKTOR ZANEMEO PRED SUDOM: Uhapšen nakon povratka sa letovanja, a sada saslušan!

Autor:

Hronika

13.09.2023

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hapšenje poreskih inspektora nastavak je dve odvojene akcije u kojoj je u martu i avgustu ove godine uhapšeno više od 30 osumnjičenih za pranje novca!

PORESKI INSPEKTOR ZANEMEO PRED SUDOM: Uhapšen nakon povratka sa letovanja, a sada saslušan!

Foto: MUP Srbije

Više javno tužilaštvo o pranju para

Poreski inspektor sa Voždovca, koji je juče uhapšen kada je ušao u Srbiju po povratku sa letovanja, danas je priveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Kako se saznaje, on nije želeo da iznosi odbranu i odlučio je da se brani ćutanjem, piše Kurir.

Podsetimo, za sedmim poreskim inspektorom policija je tragala zbog sumnje da je bio deo grupe koja je uhapšena prethodnog dana zbog sumnje da su zloupotrebama oštetili budžet Srbije za 124 miliona dinara.

Kako se saznaje, lisice su mu stavljene kada se u zemlju vraćao sa letovanja. Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, njemu je određeno zadržavanje.

Podsetimo, u velikoj akciji policije,u ponedeljak su po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu uhapšena šestorica inspektora i njima je jutros sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu odredio pritvor do 30 dana.

Kako je pisano, hapšenje poreskih inspektora nastavak je dve odvojene akcije u kojoj je u martu i avgustu ove godine uhapšeno više od 30 osumnjičenih za pranje novca!

Protiv obe grupe pokrenute su istrage pred Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, zbog sumnje da su počinili krivična dela poreske prevare u vezi sa porezom na dodatu vrednost i pranje novca.

U akciji koja je u ponedeljak realizovala po nalogu istog tužilaštva uhapšeni su poreski inspektori iz filijala u Zemunu i na Voždovcu, koji se sumnjiče da su pripadnicima prethodne dve kriminalne grupe zloupotrebama položaja omogućili izvršenje krivičnih dela.

- Prva grupa uhapšena je u martu i tada je krajem marta uhapšeno 25 osumnjičenih na čelu sa Slavišom P. zbog sumnje da su oštetili budžet Republike Srbije za više od 246 miliona dinara. Druga grupa koja se dovodi u vezu sa danas uhapšenim poreskim inspektorima, uhapšena je u avgustu. Osumnjičeni na čelu sa Aleksandrom O. sumnjiče se da su budžet oštetili za 350 miliona dinara - otkriva sagovornik.

Grupa koja je uhapšena u avgustu, kako je ranije pisano, novac je trošila na najluksuznije automobile, satove i garderobu. Kod osumnjičenih su pronađene čak i lažne policijske značke.

BONUS VIDEO 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading