PORESKI INSPEKTORI OŠTETILI DRŽAVU ZA OKO POLA MILIJARDE DINARA: Najnoviji detalji velike akcije policije - istraga je proširena, a onda se OTKRILO SVE!

Autor:

Hronika

11.09.2023

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po nalogu VJT uhapseni su državni službenici - poreski inspektori iz filijale Zemun i Voždovac.

PORESKI INSPEKTORI OŠTETILI DRŽAVU ZA OKO POLA MILIJARDE DINARA: Najnoviji detalji velike akcije policije - istraga je proširena, a onda se OTKRILO SVE!

Foto: Shutterstock

Hapšenje

Kako Tanjug saznaje, danasnja akcija hapšenja poreskih inspektora tiče se prosirenja dve ranije pokrenute istrage pred Posebnim odeljenjm za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu protiv osumnjičenih za Poreske prevare u vezi sa porezom na dodatu vrednost i Pranje novca.

Po nalogu tužilaštva uhapšeni su državni službenici -  poreski inspektori iz filijale Zemun i Voždovac, koji su osumnjičenima zloupotrebom službenog položaja omogućili izvršenje krivičnih dela.

U pitanju je proširenje istrage protiv Aleksandra O. i njegove grupe koja je uhapšena krajem avgusta zbog sumnje da su oštetili budžet za 350 miliona dinara.

Druga istraga, kako saznajemo, pokrenuta je krajem marta protiv grupe od  25 osumnjičenih na čelu sa Slavišom P. zbog sumnje da su oštetili budžet Republike Srbije za više od 246 miliona dinara.  

U sklopu današnje akcije uhapšen je i načelnik odeljenja poreske kontrole fIlijale Zemun A. P.

Policija po nalogu Višeg javnog tužilastva u Beogradu u saradnji sa unutrašnjom kontrolom Ministarstva finansija uhapsila više poreskih inspektora zbog zloupotreba u vezi povraćaja PDV i i pranja novca. Oni su budžetu Srbije naneli više milionsku štetu i omogućili neosnovano bogaćenje vlasnicima firmi.

Istražne radnje koje trajale su mesecima i pre nekoliko dana su kompletirane, obezbeđeno je dovoljno dokaza i osnova da se privedu korumpirani državni činovnici, koji su prljavim poslovima i raznoraznim kombinacijama i malverzacijama naneli budžetu štetu koja se meri milionima evra. Akcija nosi kodno (i simbolično) ime "Čistač".

Kako saznaje Republika, država je oštećena za ukupno preko pola milijarde dinara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (1)

Loading
Dragan

11.09.2023 12:26

I 2010 bilo je hapšenja u Nišu za istovetno delo pa se posle sve zataškalo